Защо не мога да отслабна?

Не мога да отслабна, защо? Каква е причината тялото ми да се бунтува? Въпреки контролираната диета и силната воля, някои жени не успяват да отслабнат. Проблемът вероятно идва от другаде: начинът на живот, емоциите, причините за предотвратяване на загубата на тегло са многобройни.

Възможно е вие да страдате от задържане на вода. Ето първата причина, която може да ви попречи да намалите теглото си: задържането на вода. Това явление често се дължи на прекомерната консумация на сол. В този случай, водата се застоява в тялото, добавя се към теглото и създава впечатлението, че вашата диетата ви няма положителен ефект. За да избегнете задържането на вода, избягвайте солта и пийте много вода.

Въпреки ефективността на нискокалоричните диети, често се случва в края на диетата броят на погълнатите калории да се е увеличил значително. Изправен пред опасност с малко калории, тялото може да се постави в режим на „съпротива“, за да не отслабне. За да се предпази от последиците от евентуална драстична диета, тялото следва тенденция да съхранява повече мазнини. За да се избегне подобно явление, важно е да не се следва драконовска диета в дългосрочен план и да се направи добър режим на захранване.

Непрекъснато спортувате, но не можете да отслабнете, защо? Просто защото спортът сам не може да върши чудеса! Всъщност, въпреки редовната физическа активност, няма да можете да отслабнете, ако не осъществявате балансирана диета успоредно. Ако комбинирате здравословна диета и редовен спорт, загубата на тегло ще се усети значително!

Плоският корем и стройният силует зависят от добрата диета. За съжаление някои хора нямат време да приготвят рецептите си и залагат на вече готови ястия. Въпреки, че те са практични, се обработват и съдържат много мазнини и консерванти. Като консумирате вече приготвени ястия, намалявате шансовете си да загубите излишните килограми. Ако искате да отслабнете, отделете малко време, за да готвите.

Противно на общоприетото схващане, че пропускането на хранене не играе важна роля в загубата на тегло – напротив! Всъщност, тялото ви ще съхранява повече мазнини, за да запълни липсата на храна. Ако сте гладни, дори ще сте склонни да ядете повече и следователно ще увеличите броя на погълнатите калории. Така че не забравяйте да ядете редовно!

Един често срещан проблем е липсата на физическа активност. Помислете за увеличаване на разходите на калории! Дори една разходка из природата е чудесен помощник в борбата с отслабването.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам