Какво не знаем за виното

Виното от древни времена до днес е известно като напитка на боговете. Днес не ти трябва да си бог, за да се насладиш на тази напитка, била тя червено или бяло вино. Какво обаче не знаете за тази напитка от гроздов сок.

Виното допринася за подобряване на сексуалния ви живот, като изследване води до извода, че при 2 чаши вино жените изпитват два пъти повече желание и удоволствие от секса.

Виното е полезно за вашето здраве – да, но кое точно? Червеното е в пъти по-полезно отколкото бялото, така че наблягайте на консумацията на червено вино.

Имената на вината в голяма степен са свързани с географските места и произход на гроздовите зърна, като например известното вино Бордо, естествено, идва от Франция и едноименната местност.

Виното може да се познае и по цвета в какви региони е отглеждано: тъмното вино идва от региони с по-хладен климат, а по-светлата напитка – с топъл и умерен климат.

Колкото и да не ви се вярва, жените се напиват по-лесно с вино, отколкото с друг вид алкохол – факт.

Виното не носи след себе си затлъстяване – пийте 2 чаши вино вместо 2 чаши бира и ще си спестите биреното коремче завинаги.

Един коментар в “Какво не знаем за виното

  1. По принцип дегустаторът не поглъща повече от една малка глътка вино, за да не изпадне в заблуждение под влияние на алкохола. Поглъщането на виното дава на дегустатора данни за плавността, мекостта на течността, прохладата и топлината на виното.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам