Какво е Чупакабра

Ако сте любители на паранормалното и мистериите, то със сигурност поне веднъж сте чували за страховитото същество Чупакабра. Какво всъщност е то? Демон? Вампир? Извънземно или просто ужасяващ мит?

Историята на зловещото същество се ражда в далечната 1995 година в Пуерто Рико. Един обикновен фермер открива мъртви осем свои овце, но странното е, че в телата им не е останала капка кръв.

Пет месеца след този инцидент атаките зачестяват. През август 1995 година повече от 150 домашни животни са убити от мистериозен злосторник в околностите на пуерториканския град Канованас. В повечето от случаите кръвта на животните е изсмукана през малки прецизни отвори в телата им.

Сред жертвите има много кози, което кара местните да нарекат убиеца El Chupacabras (Чупакабра) – в превод от испански “Смучещият кози” (от глагола chupar – смуча и cabra – овца).

Това, което прави случаите толкова близки, е фактът, че жертвите на ужасното създание изглеждат по един и същи начин. С няколко малки дупки, пробити в черепната кухина или гръдния кош и с изсмукана кръв и вътрешни органи през тези дупки.

След като обаче само в продължение на няколко седмици по същия начин загиват и други домашни животни в околните ферми, а нищо не доказва, че зад това стои човек, пресата гръмва и легендата за Чупакабра става официална.

Ежедневно се появяват притеснителни съобщения за животни с изсмукана кръв в Доминиканската република, Аржентина, Боливия, Чили, Колумбия, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа, Панама, Перу, Бразилия и разбира се – САЩ и Мексико.

През 2004 година в Съединените щати са намерени труповете на 3 странно изглеждащи същества, които най-вероятно са причинили смъртта на много домашни животни в района. След обстойни ДНК анализи се разбрало, че това са койоти, болни от много странна форма на краста.

Това откритие обаче развихря още повече хорското въображение и до ден днешен мнозина продължават да вярват, че зад всичките тези нападения стои паранормалното и митично създание Чупакабра.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам