Село Лещен – пълно спокойствие и мечтана почивка

Ако шумът на пренаселения град ви идва в повече, Лещен ви дава възможност да се отдадете на пълно спокойствие и мечтана почивка в компанията на неповторима природа.

Местенцето се намира на 15 км. от Гоце Делчев и ревностно пази духа на историята, запечатан в старинната архитектура. Част от къщите, особено тези които са предназначени за посетители, са реставрирани и модерни, съобразени с облика на селцето и цялостната му визия не се нарушава.

почивка в Лещен

Лещен предлага такава тишина и усамотение, че често пъти имате нужда от звуков сигнал, който да ви убеди, че слухът ви все още си е наред. Идилията се засилва, когато пеещите птички, течащите реки и липсата на градски шум се слеят в една хармонична симфония от приказна атмосфера.

вила в ЛещенВилите са внушителни както с размерите си и огромните тераси, така и с архитектурата си. Те са изцяло изработени от дърво и камък, така че чувството, че си навън сред природата не те напуска дори когато си в уюта на къщата. Дървеният материал е основен, когато говорим за мебели и носят нотката на автентичност.

Въпреки старинния модел, всяка къща разполага с луксозни спални, всекидневна, оборудвана кухня и всички екстри, с които разполагате и вкъщи. А когато седнете на чаша хубаво вино или местна ракия, приказката се превръща в реалност.

село ЛещенПланинският въздух влияе положително както на апетита, така и на храната. Никъде по света няма по-вкусно приготвени пържолки и месца от тези, изпечени в Лещен.

Ако все пак мързелуването във вилата ви дойде в повече, може да се разходите по екопътеките или да изберете от няколкото възможни места за риболов. В непосредствена близост е и село Огняново, което достойно ще ви поглези и ще превърне почивката ви в незабравимо преживяване.

Френските прозорци на къщите разкриват красиви гледки към Пирин планина, както и магично-романтична гледка към лазурното нощно небе, сменило умореното жарко слънце.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам