Очарованието на Югозападна България

Няма как да говорите за очарованието на родната ни страна, ако все още не сте се разходили из приказната югозападна част на България. Отделете два-три дни, които да посветите на обиколки в тази област. Вливайки се в неотъпканите пътеки, красотата на региона ви залива като истинско цунами от красота, спокойствие, величие и тишина.

Част от региона е град Кюстендил, който идва като най-крайният град на югозапада. Каквото и да сте чували за него, със сигурност има още факти, които да научите и места, които да видите. Като повечето градове в България и този изобилства от исторически факти и история, започващи още от древността и продължили до наши дни. Той е гостоприемен град, който винаги е отворен към нови посетители. Празникът на черешата се провежда в края на юни и е атракция за посетителите.

Кюстендил

По тази линия на пътуване няма как да не посетите и Мелник. Въпреки че е най-малкият град в България, екскурзоводите винаги има какво да ви разкажат. По думите на местните, тук всеки камък носи своя история. Интересен факт, който със сигурност ще ви впечатли е, че дори самият Чърчил е обичал мелнишкото вино. В близост се намира и Роженският манастир, който ви посреща с чиста природа и непоклатими спокойствие и тишина.

Мелник

Петрич е друга дестинация, която не може да пропуснете. Тук се намира и местността Рупите, където е прекарала живота си международно известната пророчица Ванга.

Рупите

В Сандански пък посетете епископската базилика, която е част от древен град. Извисява се величествено и гордо, консервирана с изцяло европейски средства.

Сандански

Белица ще ви впечатли с Центъра за танцуващи мечки, както и офроудът, който се провежда в дън гори Тилилейски.

Белица

Красотата, която ни предлага югозападът, трудно може да се опише с думи. По-добре се убедете от първа ръка в чара и обаянието на местността.

Photos: wikipedia.org

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам