На почивка в Куба

почивка в Куба
Снимка: wikipedia.org

Представете си следната картина: чувствате се безмерно щастливи, бризът по брега на морето нежно ви гали, а с танцова стъпка и чаша ром се наслаждавате на усещането за безтегловност. Добрата новина е, че такова място съществува и то носи името Куба. Има няколко основни причини, с които тази държава ще ви изкуши да я посетите.

Климатът тук е идеален за плаж. Дори през най-студения януарски месец, температурата не пада под 20-22 градуса, а през топлите такива стигат до 30. Водата е годна за къпане през цялата година като не пада под 20 градуса. Сезоните са два и се редуват – дъждовен и сух. Времето на сухия период е с продължителност от октомври до април, а през останалото време е доста дъждовно и влажно. Можете да избягате от зимата в нашата страна, докато се припичате на кубинските плажове.

кубински пури
Photo: wikipedia.org

Дори да не сте заклет пушат, самият процес на изработка на пури, с които е известна държавата, е много впечатляващ и си заслужава вниманието. От заводите можете да си купите качествени пури с изключителен аромат. В Куба в култ е издигнат ромът като традиционно за страната питие. Да не опитате пурите и рома в Куба е почти равностойно на това да отидете в Рим и да не видите папата.

Огромните плажни ивици и златният пясък предлагат перфектни условия за плаж, а водните атракции и съоръжения могат дори да ви дойдат в повече. Има много места, на които можете да се наслаждавате на относително спокойствие, без многобройно присъствие на туристи.

Истинският символ на Куба обаче е Хавана, която е включена в културното наследство на ЮНЕСКО. Тя е едновременно пъстра, очарователна и шарена, омайваща със своите фестивали, катедрали и модерно изкуство.

Хавана

Куба е открита в края на 15 век и с времето се е превърнала в столица на всички почитатели на красивото.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам