Омайното селце Омая

Омая

В непосредствена близост до град Гоце Делчев и само на 7 км. от границата с Гърция, се е сгушило красивото и китно еко селце Омая. На огромната му територия са разположени едва 7 къщички, сякаш създадени от най-големия майстор на детски приказки. Красиви, уникални и различни всяка сякаш носи собствен характер и по нищо не прилича на останалите. Тук е възможно най-подходящото място, ако търсите пълно усамотение.

Омайното селце ОмаяВсичко, което се отглежда и произвежда тук – животни, плодове и зеленчуци, масла, сирена и т.н., е екологично чисто. Точно както преди векове са живели и предците ни. За щастие на туристите и в името на природата, в този огромен комплекс не се допускат моторни превозни средства и трябва да ходиш пеша. Всяка една от къщите се намира на почти километър разстояние от останалите, което допълнително засилва усещането за тотална отдалеченост от света.

За изграждането на комплекса сякаш се е разчитало изцяло на природата – старите дънери са преобразени в столове или маси, беседките не са някаква голяма рядкост. Дори камъните са превърнати в чудати форми.

Омайното селце ОмаяДопълнителна красота на мястото придава и езерото, което предлага и възможността да поплувате с лодка. Може би един от малкото предмети, напомнящи съвременния свят в това магично място, е басейнът, който можете да използвате през летния сезон.

Ресторантът е само един и ако сте решили, че не ви се става, могат да ви донесат храната в изплетена кошничка. Пред самото ресторантче има езеро, от което можете сами да си наловите обяда, след което да ви го приготвят пресен.

ОмаяЗа да засилят още повече усещането, че се връщате назад във времето, трябва да си нацепите сами дървата, да си запалите огън и да печете на барбекюто. Когато това не е ежедневието ви, със сигурност ще ви бъде забавно.

Всичко в къщичките е направено от дърво. Мястото е изградено с вкус и е перфектно за релакс и почивка.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам