Малдивите – мястото мечта

Малдивите

Ако все още пред вас стои въпросът къде се намира раят, ние ще ви дадем отговор на този въпрос. Раят се намира на земята и носи името Малдиви. Те са осеяни с екзотични палми, богата плажна ивица, кристална вода и спокойствие.

Всичко дотук изброено са все синоними на този земен рай. Ако търсите идеалната романтика и необикновено, но зареждащо място, то това е правилният избор.

Малдивите са разположени в Индийския океан и обединяват в себе си 1190 острова на територия от 90 000 кв.м, което ги превръща и в един от най-разпръснатите и разполагащи се на голяма територия архипелази. Почти 200 от тези острови са обитаеми, а другите са неизползваеми коралови рифове.

Малдивите са най-ниската държава в целия свят, като най-високата точка е едва 3 метра надморска височина. Столицата е почти безизвестният град Мале, който се оказва, че е и единствен, а официалният език на местното население е дивехи.

МалдивитеМястото разполага с всички нужни луксове, за да превърне почивката ви в слънчева и незабравима. Кристалната вода ви позволява да разглеждате в детайли подводния свят на дъното и има перфектните условия за любителите на силни изживявания като гмурканията. Тук градусите целогодишно са летни, а водата е готова по всяко време да ви приеме с идеална температура за къпане – около 27 градуса.

Повечето хотели са разположени на частни островчета. По-често срещани са ресортите или къщите за гости. Обслужването е отлично, а уединеността гарантирана. Затова е и почти без съмнение къде точно ще изберете да останете. Предлагат се водни атракции, с които да разнообразите почивката си.

МалдивитеГрадски транспорт няма, а за да стигнете до летището, трябва да изтърпите 45-минутно превозване с лодка.

Със сигурност Малдивите не е една от евтините дестинации, които се предлагат, но изживяването, природата и гледките определено си заслужават няколко години пестене на пари. Титлата ѝ на една от най-романтичните дестинации със сигурност е заслужено спечелена.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам