Историята ни се превърна в лека жена – Честит празник!

Истината за историята ни е, че тя се губи с бавни, но сигурни темпове.

Превръща се в лека жена, на която нито вяра може да се има, нито пък някой желае да я слуша. МОН дава уроци на преподаватели как се фалшифицира история, крещи се на всеослушание, че Русия ни е виновна за всичко и масово децата ни се превръщат в аморфна маса без национално самосъзнание.

За патриотите пък изобщо няма смисъл да се говори. Пълно е с тях – патриоти, ама пишман! Вместо за род и родина, се бият, ама… в гърдите. Лъжепатриотичните партии пък си пишат собствена история с едничката цел да всеят етнически раздор и смут и така да се побутнат малко по-нагоре, че току-виж парче от баницата за тях не останало. Само че не осъзнават, че и те трябва да говорят в минало време и да разкажат какво направиХА и не направиХА, за да има България тази „славна“ нова история.

Децата ни масово знаят кой е Батман, но за националните ни герои смятат, че са анимационни от някое филмче. В днешните български семейства се говори за емоции, пари, бедност, богатство и придобивки, но за история се мълчи. Децата ни са превзети от умните джаджи, а миналото на страната ни е превзето от мълчание. И така ще остане – нали казват, че с минало бъдеще не се гради? Вирусът на властта и цифровото слабоумие сломи на легло едничката ни история.

Сервантес е казал, че народ, който не помни своето минало, няма бъдеще. Днес – на един велик ден за България, тези думи звучат особено силно!
Нека се опитаме да не забравяме историята си и героите в нея, да знаем кои са и да се гордеем с тях. Нека си спомняме с гордост и възхита за великите подвизи на българския народ и да се стараем да живеем така, че да се гордеем да се наричаме българи!
Честит празник!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам