Съвети как да запазим кожата си млада

Нека да припомним какво е важно да правим, ако искаме да предпазим лицето си от следите на времето.

1. Използвайте ревитализиращи кремове за кожата на лицето след 30-годишна възраст. Много добър ефект имат тези с хиалуронова киселина с ниска плътност, тъй като хидратират в дълбочина и изглаждат добре самата кожа.

2. Не пренебрегвайте UV филтъра, независимо от сезона. Слънчевите лъчи имат изключително вредно въздействие и състаряват кожата, независимо дали навън вали сняг или грее жарко слънце.

3. След 40-годишна възраст задължително включете продукти с антиоксидантни действия. Така ще неутрализирате разрушителния ефект на свободните радикали, които увреждат колагена и еластина. Те от своя страна са важни, тъй като поддържат кожата и се грижат за нейната еластичност.

4. Правете ежедневно гимнастика на лицето. Освен че ще е забавно, така ще поддържате мускулите стегнати, а това се отразява и на по-стегнатия вид на самата кожа. Достатъчни са пет минути на ден, за да има видим ефект.

5. Пийте повече течности, особено когато е по-топло. По този начин предпазвате кожата от дехидратация. Не се заблуждавайте, че влагата, която дава кремът за лице, е достатъчна. Важно е да доставяте течности вътрешно на целия организъм, а това може да стане най-лесно с пиене на повече вода.

6. И като стане дума за хидратация, много е важно да използвате овлажняващи продукти за лице, независимо каква е вашата възраст. Това е най-добрата превантивна антиейдж грижа.

7. Алкохолните напитки действат като вазодилататори (медикаменти, които предизвикват релаксация на гладката мускулатура на съдовата стена и водят до разширяване на кръвоносните съдове), като по този начин увеличават риска от купероза и подпухване. Помислете какво е по-важно за вас – временното удоволствие от няколко питиета или да запазите красотата си.

8. Навярно не е нужно да напомняме за осемте часа сън? Това е необходимата продължителност на съня, за да може кожата да се възстанови и съхрани своята младост.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам