За йогата и хомеопатията с Ангела Велкова

Най-добрата алтернатива за духа и тялото ни

йога

Има хора, които щом ги видиш, осъзнаваш, че са с определена мисия в живота си. Осъзната и приета мисия, на която се отдават до живот. Такава е и Ангела Велкова или накратко – Ангела. Дали заради името ѝ, дали заради златистият цвят на косата или просто заради душевността, с която изпълва пространството около себе си, Ангела е човек, с когото  освен да практикувате йога, може да се научите на много от живота и за лечението с хомеопатия. Като майка на три дъщери, преминала през много лични катаклизми, може да ви накара да осъзнаете, че всяка ситуация има своето решение, стига да се свържете със себе си, да осъзнаете мястото си в този свят и да използвате правилните методи.

Ангела ВелковаПрофесионалната ѝ квалификация като медицински работник в неврология и онкология я запознава отблизо с най-жестоката драма в човешкия живот. Това я подтиква през 2009 г. да вземе своето окончателно решение да напусне тотално традиционната медицина. Завършва 3-годишен курс по хомеопатия към Хомеопатичното общество и оттогава не спира да терапевтира и да прилага наученото в тази сфера.

Също така притежава следдипломна квалификация към Националната Спортна Академия за инструктор по йога. А 4-годишният курс по приложна психология към института по психодрама  „Бернхар  Ахтенберг“ ѝ дава нужните професионални качества, с които да ви помогне да промените и надградите себе си, „бъркайки” надълбоко в душата ви.

Ангела, какво е йога и защо все повече навлиза в живота ни напоследък?

Йога е психосоматична дейност в рамките на 1 ч. 30 мин.,  в които терапевтираме себе си – тяло, емоции, ум. Йога практиката е ненасилствено лечение, в което ползваме емпатийното общуване със себе си в любов към себе си.

Йога практиката навлиза все повече в живота ни, защото за разлика от останалите спортове, за които е необходимо да имаме енергия, за да се погрижим за здравето си, спортувайки, то в йога кумулираме енергия и така се грижим за здравето си. Тоест: ако сме уморени физически и нямаме сили да спортуваме във фитнеса, то не е необходимо да имаме сили, за да правим йога. Уморени отиваме на йога, там се зареждаме с енергия и практикувайки йога, оздравяваме.

Какво ни дава йогата, което не може да ни даде никое друго занимание или практика?

Тишината на ума. През деня работим с ума си. Но вечер, когато имаме нужда от почивка и спокоен сън, умът ни продължава по инерция да работи. Така нито можем да се отпуснем и да релаксираме вечер, нито нощем да спим спокойно. Ето това дава йогата: безгрижна релаксация и спокоен сън.

Можем ли сами да правим йога у дома или преди това трябва да сме я практикували в професионална школа по йога?

Ако нямаме сериозни заболявания, всеки може и в къщи да си прави практиката по йога. Но истината е, че дори и здрави, когато сме в група получаваме много по-голям енергиен заряд от груповата повишена енергия. Въпросът с хората със сериозни заболявания е ясен. Ако искат да оздравеят, практикуват само при сертифициран йога инструктор, за да получат правилните упражнения, дишане и релаксация, от които напълно да оздравеят. Може би няма да повярвате, но хора с нелечими заболявания вече оздравяха. Фактът си е факт!

Можем ли да се доверим на всяка школа по йога и как да различим добрия учител?

Както хората имат различни нужди, така и школите задоволяват различен информативен и практически недостиг. Доверието се гради с времето, така че тези, които сега започват да практикуват йога, да наблюдават и да слушат критично учителя. Но да си спомнят, че йога практиката е холистичен начин на лечение, което означава, че оздравяването преминава винаги през лечебните изчистващи кризи. Поради тази причина тези, които сега започват да практикуват йога, ще имат такива кризи. Да не се плашат от тях и да усетят могат ли да се доверят, да се оставят в опитните ръце на учителя. Ако решат, че могат, смело да продължат практикуването. Както писах вече има оздравели хора от „нелечими заболявания“ според традиционната медицина. Няма нелечими заболявания, има нелечими хора!

За всеки ли е йогата?

Всеки е творец на реалността си, така че, всеки един решава иска ли йога или не. Да, със сигурност йога е за всички хора. А тези, които имат и физически заболявания, могат спокойно да се доверят на Йога практиката, защото тя успешно ги лекува, дори тези, които са заклеймени като нелечими.

Какви са сигналите на тялото ни, които ни подсказват, че имаме нужда от такава практика?

Всички физически болести, умора, гняв, раздразнителност, безсъние, отчаяние, обърканост, безизходица, депресия, автоагресия или външно изявена агресия, болки от неизвестен произход.

Колко често е добре да посещаваме практическите занимания по йога?

В началото 3 пъти в седмицата. След около 3 месеца редовно практикуване – 4 пъти, около 4-5 месеца – 5 пъти. Аз предпочитам всеки ден – йога е моят начин на живот.

Какво е йогата за теб?

Духовни знания и физически практики, които ме държат здрава, въпреки и поради житейските ми големи трудности.

Ангела, какво представлява хомеопатията?

Хомеопатията е холистичен начин на терапия, който използва само природни органични източници за лечението.

Може ли хомеоаптията да е сигурната алтернатива на стандартната медицина?

Абсолютно! Аз съм бивш служител на онкология. Виждала съм как протича неоздравяването с традиционната медицина и какви лечебни чудеса се случват при терапия с хомеопатия.

Защо за изберем хомеопатията?

За да приключим абсолютно и всецяло с физическите си болести, за които традиционната медицина се произнася, че са нелечими. Същите заболявания хомеопатията ги лекува напълно. В този ред на мисли да не забравяме факта, че има нелечими пациенти, чиято „нелечима болест” се намира само в умовете им.

Какво се опитва да скрие от нас фармацефтичната  индустрия ? И защо има аптека на всеки ъгъл, но не и хомеопатична аптека?

Фармацевтичната индустрия нищо не крие от нас. В проспекта пише ясно и точно за страничните ефекти и късните усложнения от съответното синтетично лекарство. Пациентът е толкова уплашен за себе си и за пропадащото си здраве, че би изпил всякакви отрови – само и само да оздравее. Не се замисля какви усложнения може да си причини със синтетичното лекарство, което приема. А и аптеките, и традиционната медицина са регламентирани законово и пациентът разсъждава, че няма как да му се случи нещо лошо. Да, но много пациенти толкова се влошиха от традиционното лечение, а друга част умряха, че пострадалите, но оцелели се отдръпнаха тотално от традиционното лечение. На всеки ъгъл има аптека, защото антибиотикът от новото поколение, който ще „излекува“ бронхита струва 150–200 лева. А хомеопатичното лекарство, което ще излекува без антибиотик същия този бронхит – струва 8 лева. Нямам коментар по цените, а успешната пропаганда, оказва своята роля.

Как да намерим своя хомеопат?

Не търсете платено-рекламираните, търсете много препатилите, които са минали през много заболявания, докато са се лекували с традиционна медицина, преди да открият хомеопатията. Тези хомеопати ще ви разкажат какви чудеса са се случвали, когато при тежките си заболявания пациентите са изхвърляли синтетичните лекарства и са започвали хомеопатични такива и благодарение на тях са оздравели напълно от „нелечимите“ си заболявания.

Защо да не се самолекуваме с хомеопатия?

За да не се разочароваме, че не постигаме нужния ефект – пълно физическо здраве. Тоест като такова, всецяло здраве се постига след приема на правилното хомеопатично лекарство или лекарства. А такова правилно хомеопатично лекарство се определя след хомеопатично интервю от хомеопат, за психо-емоционалното и физическото състояние на пациента. Ако вие можете да се прецените обективно, какви проблеми имате на психическо и емоционално ниво, пробвайте да се лекувате, но помнете че вие поемате напълно отговорността за себе си.

Какво трябва да знаем, ако решим да се лекуваме само и единствено с хомеопатия?

Помнете – вие сте част от природата и само природни лекарства ще ви помогнат реално да оздравеете. Ако със синтетичните лекарства не сте оздравели – не се отчайвайте, не губете вяра в оздравяването ви, за да не преминете в групата на нелечимите пациенти. Започнете терапия с хомеопатия и ще видите и вие чудесата на пълното оздравяване, както много други хора ги видяха.

Могат ли синтетичните лекарства и хомеопатията да вървят ръка за ръка?

При пациенти с хронични заболявания, които се лекуват със синтетични лекарства, които се спират по схема има технологично време, през което да спрат лекарството и през което време хомеопатията да кумулира в организма, и да случи като защита от усложнения на заболяването. При всички други ситуации – хомеопатията не е съвместима с традиционните лекарства. Истинският хомеопат, който ще ви помогне да оздравеете, никога няма да ви каже:

„Пий това хомеопатично за пневмонията и ако до пет дни не ти мине – почвай антибиотик“.


Интервюирал: Яница Стоянова

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам