5 начина за пасивни доходи

пасивни доходи

Как се реализират пасивни доходи? Възможно ли е да печелим, без да се налага да работим? Несъмнено това е блян на всеки от нас, ала наистина ли е постижимо?

Ще започнем с негативна нотка: тук съвсем не става дума за 8-часов дневен труд в офиса, например от 8 до 5 или повече с очакване за възнаграждение в края на месеца. Напротив, въобще не става дума за работа, била тя физическа или мисловна.

Този тип доход представлява „вратичка”, която може да се отвори за вас, допринасяйки за повече приходи на месечна база. Ала за това е необходимо едно много ценно умение: да знаете как точно да завъртите „ключа”, за да се отвори вратичката към „пасивните доходи”.

Диплома

„Учи маме, за да не работиш” – задава се старата песен на нов глас, но е вярно! Образованието е стъпка напред, а специализирането в дадена сфера реализира доходи. Друг случай: овладяването на специфични умения посредством записване в професионални курсове ще ви помогне да изпъкнете на пазара на труда. А това само по себе си реализира доста странични доходи, които в бъдеще могат да се превърнат и в пасивни (ако наемете специалисти да работят за вас).

Авторски права

Всъщност нещата могат да бъдат и много прости – написвате увлекателно четиво, което се забелязва и вие получавате запитване за съвместно партньорство за филмова режисура. Без вашето съгласие реализирането на филмова адаптация към книгата не е възможно, а това автоматично означава пасивни доходи за вас при взаимно съгласие за осъществяване на проекта.

Недвижим имот

Да си дойдем на думата – отдаването на жилище или физически обект/помещение под наем си остава най-популярният начин за докарване на странични доходи без текущ физически труд в тази насока. Накратко – снабдявате се с недвижим имот и получавате ежемесечна рента от наемателя. Минусът – развиването на подобна дейност отнема доста време, но крайният резултат определено е във формата на снопове с едри банкноти.

Бизнес

Мислете за тази точка като проект, криещ висок потенциал за пасивни доходи. И тук, преимуществото не е толкова в притежанието на нов продукт или някаква иновативна технология, а по-скоро в реализирането на печеливша бизнес схема. Създаването и поддържането на непрекъснато функционираща бизнес система несъмнено ще увеличи сумата по дебитната ви карта.

Блогърството в това отношение спокойно може да се приеме като „модерен” бизнес, насочен към онлайн потребителите, който ще започне да работи за вас, вместо обратното, стига да знаете как да достигнете до тази ключова фаза.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам