Три метода за отслабване, които трябва да избягвате

методи за отслабване
Източник: pxhere.com

Всички мечтаят за идеална и изваяна фигура, но за да се реализира подобна мечта е нужно време, воля, постоянство, правилен хранителен режим и спорт. Мнозина обаче биват привлечени от по-лесни методи за отслабване, които освен, че са крайно неефективни, могат да навредят и на здравето. Информирайте се кои са те и се старайте да ги избягвате.

1. Хапчета/чайове

В повечето случаи приемът на подобни продукти има нулев ефект, като някои подтискат частично апетита, а когато приемът им се преустанови, дори по случайност да сте свалили няколко килограма, те веднага се възвръщат или удвояват.

Някои хапчета могат да се използват за хранителна добавка, но само ако се комбинират с правилна диета и спорт. Страничните ефекти са стомашни болки, виене на свят, често ходене до тоалетната и при дългосрочен прием има риск от изтъняване на червата.

2. Гладуване

Доброволният отказ от храна със сигурност ще ви накара да отслабнете, но ще застраши огранизма ви и не се препоръчва да се спирате на него, освен ако не сте се консултирали с лекар или диетолог.

Водата е важна за организма ви, но не може да му осигури нужните хранителни вещества. При подобен метод за отслабване съществува риск от стомашни проблеми и развиване на хранителни разтройства. Освен това, ако се върнете веднага към предишния си начин на хранене, ще качите отново същите килограми.

3. Еднообразни диети

Понякога в стремежа да отслабнем, можем да прибегнем към съмнителни диети, които рядко дават желания ефект и не са здравословни за организма ни. Това са всички еднообразни диети, които включват в себе си консумация на едни и същи продукти в продължение на седмица, две или няколко месеца.

Със сигурност, ако ядете цял месец само ябълки, кисело мляко или варени картофи, ще изгубите тегло. Но шансът да го задържите след диетата е минимален. Организмът ви ще бъде лишен от много други полезни храни и ще усещате постоянна замаяност и липса на енергия.

Не забравяйте, че хубавите неща се постигат по-бавно и по-трудно, но крайният резултат определено си струва. А всички лесни и чудодейни средства за отслабване са просто капан за наивници.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам