Как да разпалим отново страстта

Знаете ли, че двойките, които си поделят домакинската работа се радват на 36% повече секс от двойките, при които домакинските задължения са основно на плещите на единия от партньорите?

Много двойки се оплакват, че с годините са загубили искрата на желанието помежду си, а всъщност копнеят за по-интензивен сексуален живот. Ето какви са решенията на този проблем:

Пробвайте нещо различно – например посетете с партньора си кулинарен курс или хапнете в непознат ресторант. Това ще ви помогне да се почувствате като в началото на връзката ви.

Говорете си – ключово е винаги да имате добра комуникация. Проблемите в отношенията се отразяват негативно на сексуалния живот. Ако не се чувствате изслушвани, зачитани и важни, то либидото ви бързо ще намалее. Но няма смисъл да водите задълбочен разговор, когато очаквате водопроводчик например, заделете си целенасочено време, в което спокойно да споделяте един с друг нещата, които ви вълнуват.

Лягайте си заедно – това изгражда физическа и емоционална интимност. Изхвърлете устройствата от спалните си и си забранете достъпа до социални мрежи в леглото. Според проучване, 19% от дамите са склонни да се откажат за 12 месеца от сексуалн отношения, но не и от смартфон.

Бъдете сръчни у дома – да работите нещо съвместно с половинката си ще ви даде усещане за обща цел. Особено разпалващо страстите ще е, ако решите да декорирате или ремонтирате спалнята си. Дори съвместното и разтребване може да направи чудеса за интимния ви живот.

Предприемете романтично приключение – чувствеността е ключът към добрия интимен живот в дългите връзки. Поне веднъж годишно планирайте сексуален уикенд за вас двамата.

Обърнете внимание на докосванията – не бързайте да стигнете до края. Докосванията са повече от секс, затова се дръжте за ръце, галете се или просто седете на дивана с крака в скута на партньора.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам