Великолепната Сапарева баня

Сапарева баня се намира в югозападна България, област Кюстендил. Населението му е малко над 4000 души.
Градът се разполага в северните склонове на Рила планина в близост до Дупница. Сепарева баня е известна с горещата си минерална вода (103 °C).
Местоположението, природните богатства, климатът са предпоставка за процъфтяване на балнеолечението, екологичния и селски туризъм.
Минералната вода в Сапарева баня притежава ненадминати лечебни свойства. Използвала се е за лечение още в древността от траки и римляни. Водата там е бистра и безцветна с мирис на сероводород. С нея се лекуват успешно: артрит, артроза, ставни заболявания, херния, дископатия, състояния след мозъчен инсулт и др.
Известен факт е, че Велизарий е роден в античния град Германея, днешна Сапарева баня. Предполага се, че е бил от тракийски произход. От ранна възраст е войник в римскат войска, служейки в личната гвардия на император Юстин I.

Символ на града е гейзер-фонтанът – от 1957 г.Той се намира в центъра на града. Гейзерът е най-горещият такъв в Европа и един от най-горещите в света. Температурата на водата му е 103 °C. Минералната вода, която блика от него, е с уникален състав и свойства. Съдържа сероводород, поради което около него се усеща силна миризма на сяра. През зимата в района на фонтана-гейзер няма сняг.Цветните светлини, които се включват през лятото, го изпълват с невероятно сияние и красота.
Скулптурата до гейзера е внушителна, тя е построена от българския скулптор Вълко Ценов.

В близост до града се намират великолепните Седемте рилски езера,

Rila monastery, a famous monastery in Bulgaria.

Рилския и Ресаловския манастир, множество невероятни водопади… В непосредствена близост до Сепарева баня се намира и курортът Паничище. Въобще Сапарева баня се намира в едно от най – пекрасните туристически кътчета на България.
В града има множество хотели, ресторанти, плувни комплекси, семейни хотели, къщи за гости….

Един прекрасен семеен хотел в Сапарева баня, е семеен хотел Симона – Family hotel „‘ Simona „‘ Хотелът разполага с всичко необходимо за една чудесна почивка сред природата – разкошна градина, голямо барбекю, басейн, собствен паркинг, детски кът..

В Семеен хотел Симона ще се насладите на уюта, спокойствието и чистотата. Там ще бъдете посрешнати от любезните и усмихнати домакини, които ще се погрижат за вас.


Бизнес в Интернет със собствен сайт

Ако сте решили да си изградите професионален уеб сайт или да пренесете физическия си бизнес в Интернет, вероятно бихте искали да узнаете къде и как може да си изработите сами продаващ сайт, без да имате технически и дизайнерски умения. Информирайте се коя хостинг компания в България предлага такава възможност от публикацията "защо избрах хостинг в Jump?"

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам