методи за отслабване

Съвети как да инвестирате в недвижими имоти

Инвестициите в недвижими имоти могат да бъдат изключително печеливши в дългосрочен план. Тази публикация има за цел да послужи като добро ръководство за начинаещи, за това как да започнат да инвестират в недвижими имоти.

1. Проверете репутацията на собственика

Проверката на репутацията на лицето, построило сградата и от което ще бъде закупен имотът, е изключително важна. Уверете се, че този предприемач е последвал всички необходими закони, покрил е най-добрите строителни стандарти и не са възниквали правни противоречия, докато е траело изграждането на проекта.

2. Проучете плана

Следващата стъпка е да се проверят строителните планове на предприемача. Препоръчителна е личната среща с продавача и да се проучат всички детайли относно спецификацията на проекта. За целта присъствието на агент по недвижими имоти е задължително.

3. Опитайте се да получите финансова помощ от кредитни институции

Недвижимите имоти са една от най-големите инвестиционни възможности в живота на всеки човек, а за тях се изискват големи суми пари. Имате възможност да кандидатствате за финансиране, като се обърнете към най-добрите банки, изтъквайки вашия доход, лични данни, добра кредитна история и всякаква информация, която би могла да ви представи в положителна светлина.

Представете и данните за проекта, за да получите по-лесно кредит. Ако не ви одобрят, помнете, че можете да включите и външен гарант във вашата молба за отпускане на заем. Той може да бъде материален или нематериален. В първия случай  се предоставя нотариален акт на придобита ваша недвижима собственост, а във втория случай може да гарантира за вас друго лице, което банката сметне за приемливо.

Един от начините да се инвестира в недвижими имоти е чрез продажба на имот, който вече притежавате и закупуване на нов за по-висока доходност. Възползвайте се от съветите ни, както и от тези, дадени ви от експерт, преди да навлезете в света на недвижимите имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.