методи за отслабване

Неудобният сън може да е сигнал за нужда от нов матрак

удобен матрак
Снимка: pixabay.com

Кой би оспорил необходимостта от здравословния сън? Пълноценният сън е важен както за ума, така и за тялото ни.

Някои учени твърдят, че продължителността на съня е от изключителна важност за здравословното състояние на организма. Сънят е и показател за физическото състояние на човешкото тяло.

Обаче какво се случва, дори когато спим точно колкото ни съветват лекарите – между осем и десет часа сън, но отново се събуждаме с болки в кръста, областта на раменете и врата. Въпреки продължителния сън, тялото ни се чувства така, сякаш цяла нощ е работило без почивка.

Причина за това може да търсим в неудобния матрак. Матракът влияе на качествения сън, дори е основният виновник за непълноценния сън. Поради неправилната и неудобна позиция, докато спим, тялото ни заема неестествено положение, като се притискат важни органи и артерии, което води до нежелани последствия – изтръпнали ръце, болки в раменете и ставите, нарушава се и дихателният цикъл. А затрудненото дишане води и до хъркане, което е изключително неприятно. Тези неприятни последствия пряко влияят върху нашето ежедневие – неработоспособност, липса на кондиция и мускулен тонус.

Вероятно е проблемът да се крие в матрака. В такъв случай е необходимо да го заменим с нов и удобен. Но къде да търсим удобен матрак? В борсата за матраци, разбира се. Фирми като «ТЕД матраци», «Нани» и «Парадайс» предлагат на своите клиенти изключително голямо разнообразие от продукти за дома. Тези марки са се доказали през годините като истински професионалисти без компромиси в качеството. Ако нямате възможност за покупка на нов матрак, може да помислите за топ матрак.

Източник: Онлайн магазин  www.boxmax.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.