Ръководство за дамите: Как да започнете успешна връзка

Срещате някого и започвате да излизате, скоро наближава и следващата ви среща. Когато човек не познава себе си, началото на опознаването с потенциалния нов партньор понякога може да се окаже малко трудно. Какво трябва да направите, за да сте сигурни, че нещата ще провървят?

Останете фокусирани върху себе си

Познаването на това, което искате и това, което не искате, е наложително, когато започвате връзка. Задайте си следните въпроси:
„Какво е важно за мен? Какво наистина искам сега, от какво имам нужда“? Знаем, че „идеалният“ човек не съществува (жената също!), но обърнете внимание на вашето въображение, на фантазиите, които могат да направят една връзка перфектна. Не забравяйте обаче, че ако очакваме твърде много, най-често се разочароваме.
Трябва да вървим бавно напред и да сме здраво стъпили на земята. Полетите са забранени! Да имаме твърде много очаквания неизбежно генерира твърде много изисквания, които човек в повечето случаи не може да оправдае.

Време
Снимка: pxhere.com

Дайте си време, в което да се опознаете.

Често жените желаят да чуят много бързо от мъжа „да, ние сме двойка“, не забравяйте обаче, че мъжете обикновено не обичат да поставят етикети.
От друга страна пък те показват чувствата си и просто трябва да отворите очите си, за да разберете дали сте важни за него. Той редовно говори с вас, в събота вечер прекарва вечерта с вас, а не с някой друг, не гледа футбол, а ви изслушва… Всеки човек е различен и изпраща своите сигнали, така че бъдете в очакване на тях. Имайте търпение.

Намерете правилното разстояние

Връзката се основава на добър баланс: оставете свободно място за партньора. Ако съществува прекалено голямо желание от единия към другия, се стига до задушаване, което може да се усети негативно и партньорът да се отблъсне.
Не изпращайте по 10 смс-а на ден! Наслаждавайте се на очарованието на моментите, без да задушавате човека до вас.

Симетрия

Това означава, че ако той се обади след 3 дни, изчакайте 3 дни, за да направите следващото телефонно обаждане. Дайте време. По същия начин, когато говорите, следете движението на човека до вас, синхронизирайте разговора, наистина това ще помогне да общувате по-добре. Позволете си да бъдете напътствани и се адаптирайте.

Открийте се

Не говорете за любов, има много теми, които трябва да обсъдите преди това: какви хора сте, какви са ценностите ви, начина ви на живот, проектите, желанията… Открийте какви са допирните ви точки. Ако се появят различия, не се паникьосвайте, те дори могат да се окажат положителни понякога. Ключът към здравословните отношения е комуникацията! Разговорът лице в лице е за предпочитане. Мъжете, за разлика от много жени, не са привърженици на телефонните разговори с часове. Гледайки се в очите, това ви позволява да вникнете в другия по-надълбоко.

Ако още в първите срещи се получават леки спречквания, това не значи непременно, че нещата няма да потръгнат. Просто говорете без да създавате драма. Не забравяйте – все още не се познавате – можете да разтълкувате погрешно думи, а и мъжете не винаги възприемат нещата по същия начин като нас. В този случай е наложително да се изяснят недоразуменията, да не се чака. Бъдете внимателни, когато го правите като използвате „аз“, а не „ние“: „Почувствах се наранен, когато ти каза това нещо …“.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам