Полезни храни, които водят до напълняване

Ако сте решили да отслабвате здравословно, то със сигурност сте повярвали на онзи привлекателен мит, че ако похапваш само полезни храни, количеството не е от значение. Истината обаче е съвсем друга и е време да я приемете.

Всъщност колкото и да не ви се иска, има и полезни храни, от които може да качите килограми ако не внимавате и диетата ви да се превърне в една заблуда. Вижте кои са те и не прекалявайте с тях, ако искате да се радвате на мечтаната фигура.

Авокадо

Много от придържащите се към здравословен хранителен режим започват деня си с тост с авокадо.

Ако и вие сте от тях, не е зле да се замислите, дали именно авокадото не е причината да не можете да се разделите с килцата, които ви отдалечават от изваяното и красиво тяло.

Може да ви се струва шокиращо , но истината е, че макар и авокадото да е източник на добри мазнини, те все пак са си мазнини.

Това не означава, че трябва да забравите за този плод, а просто да следите точно колко консумирате от него.

Ако спазвате хранителен режим и искате да отслабнете, не трябва да приемате наведнъж повече от 25 грама мазнини. Това се равнява преблизително на 1/8 авокадо. За деня са позволени две порции по 25 грама мазнини.

Ядки

Също като авокадото и ядките са всеизвестен източник на полезни мазнини и поради това много хора консумират по-голямо количество от тях, което неименуемо води до покачване на телесната маса.

Истината е, че важен не само източника на калориите, но и самите калории. Защото ако в края на деня сте приели повече калории, отколкото сте изразходили, вие ще надебелявате, независимо дали те са от здравословен произход или не.

Много е важно да запомните,че на ден е препоръчително да приемате не повече от 30 грама сурови ядки, като е хубаво те да са предварително накиснати, за да не предизвикат стомашен дискомфорт.

Плодови кисели млека

 

Много дами живеят със заблудата, че плодовите кисели млека са идеален избор за закуска или следобедно похапване, когато са на диета.

Истината обаче е, че тези млека не само не са диетични заради високото си съдържание на захар, но и далеч не са толкова здравословни, колкото производителите им се опитват да ни убедят.

Затова ако искате да похапнете подобен десерт, по-добре заложете на нормално кисело мляко и го комбинирайте с шепа, не повече, сушени плодове или с банан.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам