Ивет Лалова е седмата най-бърза жена в света

Ивет Лалова доказа за пореден път, че годините на са минус, а предимство. На финала на първенството на планетата в Доха лекоатлетката се класира седма с време 22.77 сек., като застана рамо до рамо с 13 години по-млади съпернички.

През 2005 година спортистката ни се сдобива с 38-сантиметров пирон в крака, след претърпяна тежка травма. Лекарите сглобяват бедрото, но заявяват, че ще бъде огромен късмет, ако отново проходи нормално. За тичане не става и дума.

Седем години след това, през 2012г, Ивет става европейска шампионка на 100 м. В Хелзинки.
Дали тя е чудо на медицината или за огромния спортен дух граници няма, не знаем, но всички винаги ще се сещаме за думите на опериращия я лекар, които тя цитира: „Ти ще ходиш. Но да бягаш? Не съм сигурен. Всичко е в твоята глава. Ако вярваш, може и да ме опровергаеш. Тогава аз ще съм най-щастливият сгрешил хирург в света.“

В Пекин през 2015 г. българката удивява света като завършва седма, а на европейското в Амстердам през 2016г. грабва цели два медала.

И така дълги години кара цяла България да се гордее с най-бързата бяла жена на света в нейно лице.

Денят е 2 октомври, а финалът в Доха предизвиква Ивет да покаже отново на какво е способна. Тренировки, емоции, свито сърце и трепет… Ивет Лалова заслужено е сред най-добрите осем в света със седмо време. 

Тя за пореден път показва, че в живота и граници няма, а само секунди и стотни. Само време, и то от най-бързото.

 

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам