По–спокойно

релаксиране
Снимка: pexels.com

“Господи, дари ме със спокойствие, за да приема това, което не мога да променя. Дай ми мъжество да променя това, което мога да променя. Дай ми мъдрост да различа едното от другото.”

Има възхитителни хора, които вечно са усмихнати и с положителна нагласа за живота. Те са спокойни, не губят самообладание, когато попаднат в кофти ситуация. Приемат с шега, ако се улеят с кафе, засекат ги на улицата или си загубят ключовете. Не “избухват”, ако шефът им възложи спешна работа точно когато чакат специални гости на вечеря. Не се стресират, не се изнервят от дреболии, а непрекъснато излъчват позитивизъм. Научи се да се контролираш и отпускаш. Непукизмът ни помага с увереност да се справяме с възникналите проблеми и да намираме най-подходящите решения за всяка ситуация.

Ако човек е уравновесен и спокоен, той не се лута, не оказва натиск, не форсира себе си. Как да усвоим изкуството да запазим спокойствие във всяка ситуация? Мислете за себе си. В минимални дози егоизмът е рационален, защото нервното напрежение смущава и притеснява и хората около вас. Това е идеален начин да не забравяте за себе си. На работното си място сложете любимата си снимка, спомен от приятни преживявания. През уикендите се занимавайте с това, което най–много обичате. Не позволявайте на стресът и напрежението да ви завладеят, научете се да се отпускате и релаксирате.

Водовъртежът на живота. Житейските събития безмилостно ни завъртат в своя луд ход. От време на време не е лошо да поспрем и да помислим – какво е важно за мен, какви са чувствата, които изпитвам, накъде съм тръгнал? Задавайте си въпросите, все едно се говорите с най-добрия си приятел – с интерес и приятелски. Това е възможност да опознаете себе си и да подредите в ред чувствата и мислите си. После всичко ще се случва лесно и спокойно, ще знаете какво точно искате и как да го постигнете.

Имайте очи за малките радости в живота. Ако сте се скарали сте се с любимия, направили сте грешка в работата, детето не ви слуша,потънали са ви гемиите… Неочаквано някой на улицата ви оздравява и ви подарява усмивка, неприятната колежка ви предлага да ви помогне в работата, вечерта мъжът ви ви целува за добре дошла… И изведнъж всичко си идва на мястото. Фокусирайте се именно върху тези приятни моменти.

Отдайте се на любимите си навици. Наслаждавайте се на живота, бъдете за малко безгрижни. Започнете деня с леки упражнения, с чаша горещо кафе или чай и вкусна закуска. Така проливният дъжд навън няма да ви се види толкова отвратителен. Спазвайте традицията да в петък или събота вечер да излизате с приятели.

Дайте път на щастието и успеха да влязат в живота ви. Имате стремежи да бъдете най-добрите във всичко? Чувствате се кофти ако някой умее нещо по-добре от вас? Не си губете времето в безсмислени съревнования. Знайте – животът е прекрасен и съдбата ще ви предоставя редица щастливи възможности.

Дишайте дълбоко! Често се сблъскваме със ситуации, в които трябва да реагираме мигновено. Премахнете стреса и напрежението. Дишайте, дишайте дълбоко и се отпуснете.

Бъдете точни. Точността помага да се избегнат стресът и напрежението.

Отправете взор към бъдещето. Вълнението е начин да се отпуснем и релаксираме. То ни дава възможност да се съсредоточим върху проблема и да го решим бързо и ефективно. Дайте си сметка дали това, което е толкова важно за вас. Но ако разбирате, че се “самонавивате”, помислете дали това, което в момента ви вълнува толкова силно и дълбоко, ще има значение в момента ще бъде такова и утре, след седмица, месец, година… Едва ли. Тогава не се тревожете за глупости.

Отдаване на природата. Морето, реките, планините, горите са най-ценните приятели в намирането на спокойствие и хармония в самия себе си. Бъдете активни – тичайте, карайте колело, плувайте, наслаждавайте се на природните красоти те вдъхват живот и на ума, и на духа, и на тялото .

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам