Няколко чудесни ползи от ехинацеята

Ето как да сте в отлична форма с помощта на тази царица на билките:

Ехинацеята подпомага имунната система.
Според проведени изследвания листата на ехинацеята и стъблата и имат противовирусни свойства, които са полезни в есенно-зимния сезон, когато вирусите и простудните заболявания зачестяват. Много хора приемат ехинацея ежедневно под различна форма като превенция, за да избегнат инфекции. Много добра идея е да имате билката под ръка, за да се възползвате от свойствата и веднага щом усетите че се разболявате.

Чаят от ехинацея благоприятства чревното здраве
Билката способства за подобряване баланса на бактерии в червата. Ако полезните бактерии в тях са в добра форма, това е ключово за доброто здраве, тъй като голяма част от имунната система всъщност е ситуирана в чревния тракт. За да си направите здравословен билков чай, нарежете на едро шепа от листата, цветовете и корените на ехинацеята, сложете ги в чайник с един литър вряща вода в него и оставете да се запари за 5 минути. След това прецедете и сервирайте напитката, овкусена мед.

Подобрява здравето на ставите
Ако колената ви наболяват в студеното време, ехинацеята определено ще ви е от полза. Билката е известна със способността си да потушава възпаленията, които водят до подуване около ставите. Можете да си направите успокояващ балсам, който да втривате в болезнените зони около ставите, като смесите в чист подходящ съд 20 грама суха ехинацея с 250 гр кокосово масло и 20 капки етерично масло от лавандула. Можете да съхранявате този балсам до шест месеца в хладилника.

Предпазва кожата
Приемането на ехинацеята като тинктура означава, че нейните лечебни вещества ще бъдат по-добре и по-бързо абсорбирани в кръвния поток, от което ще има директни ползи за състоянието на кожата. Ехинацеята подпомага борбата на организма срещу конкретна бактерия, която предизвиква кожни възпаления и акне. Тинктурата от билката възпрепятства размножаването на тази бактерия във фоликулите и порите и по този начин кожата запазва своя здрав и свеж вид.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам