Навиците, които ви пречат да бъдете богати

Томас Корли прекарва години в сериозно проучване на всички навици на заможните хора и стига до извода, че те определено имат значение. Така открива и онези навици, които пречат на хората да забогатеят.

Ето и кои са те:

Водят муден и нездравословен начин на живот
Ако вие самите водите застоял начин на живот, мързеливи сте и нямате особено желание да сте активни, как очаквате парите да дойдат при вас? Богатството отива при смели, активни и предприемчиви хора, а не при онези, които живеят ден за ден и обичат да се трудят.

Почти не четат книги
Душата и умът трябва винаги да бъдат обогатявани, а какъв по-достъпен начин за това от четенето на книги? То развива паметта, речника и въображението и ни прави по-интелигентни и аналитични, а тези качества много биха ни помогнали при забогатяването. Ограничените хора, които нямат желание за развитие и обучение, отблъскват финансовия успех.

Не правят списъци с плановете и целите си
Живеенето за мига, понякога може и да е полезно, но не и що се отнася до парите и финансовия напредък. Парите са отчасти и енергия и вибрират на определени честота. Те биват привлечени от организирани личности, които имат ясни планове и цели, и ги следват без да се отклоняват от тях.

Не отговарят на обаждания по телефона
Ако постоянно се криете от телефонните обаждания или отговаряте само на подбрани номера, не чакайте да станете богати. Всяко едно обаждане може да е потенциален шанс за нов проект, работа или полезен бизнес контакт, затова отговаряйте всички и паричният поток ще дойде и към вас.

Никога не стават рано
Ранно пиле, рано пее. Тази поговорка важи и за натрупването на богатство и финансовата стабилност. Ако денят ви започва по-рано, шансът да имате повече задачи и да се справите с тях навреме е много голям. В случай, че обичате да спите до късно, е сигурно, че ще пропуснете безброй възможности, свързани с увеличаване на парите ви и ще разпределите зле задълженията си или изобщо няма да се справите с тях както трябва. Парите обичат трудолюбивите и отговорни хора.

Не умеят и не искат да спестяват дори малки суми
Да пестиш е чудесен начин да имаш винаги пари за „черни дни”, допълнителни разходи или просто да възпиташ в себе си чувство за мярка и постоянство. Ако не можете да спестите и една стотинка и харчите всичко за ненужни вещи, забогатяването ще си остане просто мечта.

Не инвестират никъде спестяванията си
Дори да сте супер спестовен човек и касичката и сметката да са винаги пълни, ако не инвестирате тези суми в ползотворни начинания, всичко е загуба на време. Трупането на пари само по себе си не е полезно и дори води до скъперничество и егоизъм.

Не спазват поетите си задължения
Некоректни сте, забравяте за поетите ангажименти и често се измъквате от тях? Тогава може да се сбогувате с потенциалното забогатяване. Богатството се реализира с отговорно и сериозно отношение и уважение към самия теб. Ако вие не уважавате собствените си задължения, не очаквайте да получите награда за безхаберието си.

Не контактуват с хора, които биха им били полезни занапред
Имате чудесни приятели, с които се виждате, споделяте си всичко и се забавлявате? Не са ви нужни нови познанства и приятелства? Помислете пак. Никога не се знае из под коя шапка ще изскочи заек. Безкористните и чисти отношения са нещо чудесно, но всеки нов потенциален познат може да се окаже полезен за вас в делови план. Не пренебрегвайте полезните контакти, само защото не ви носят забавление и безгрижие.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам