Луната влияе не само на съня, но и на либидото ни

Биоритмите на всички живи същества са съобразени с Луната, човекът също не прави изключение. Луната свързваме с това, че въздейства върху нашите чувства и емоции, забелязвали сте го, нали? Необяснимо за всички ни е колко много се влияем от различните и фази.

Може би, ще се изненадате, но небесното тяло влияе на либидото ни. По време на пълнолуние е най-доброто време за правене на любов.

Две са звездите, които имат голямо влияние върху нашия сексуален живот – това са Венера и Луната. Венера, защото тя събужда любовните ни чувства и определя начина ни на поведение спрямо партньора, а Луната, защото се отнася до нашите емоции и настроението ни, особено когато е пълна.

Пълната луна е известна с това, че стимулира сетивата ни в най-голяма степен и умножава усещанията ни по десет, особено когато става дума за любовни ласки. Тогава сме много по-енергични и сексът, оказва се, е най-приятен. По- податливи към тази фаза на Луната са жените. Ако прибавим към това и факта, че по време на пълнолуние спим най-малко – вече имаме и друга причина да разберем дали твърдението е вярно.

Необвързаните, които си търсят половинка, са много по-податливи на фазите на Луната. Тяхната сексуална енергия и романтична насоченост много често ги тласка към партньори без видима намеса от външни обстоятелства.

След направени анализи, е интересно установеното, че в сайтове за запознанства по време на пълна луна се забелязва значително увеличение на броя на регистрациите. Обратното – периодът след пълната луна – последната четвърт – е най-малко благоприятен за запознанства и явно хората усещат това, щом броят на регистрации в сайтовете тогава намалява драстично. Това е период, който е по-благоприятен за грижата за самите нас и усещанията, свързани с контакта с другия пол, остават малко по-встрани.

Малко полезна информация – следващо пълнолуние предстои на 15 август, 14 септември и 13 октомври 2019 година.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам