Как да превъзмогнем сексуалното минало на партньора си?

Искаме или не, човекът, с когото се виждаме, вероятно е изградил сексуално минало, преди да го срещнем. То може да е семпло, но може и да е доста богато.

Информацията сочи, че средностатистическата жена има около 4 партньора в живота си, а мъжете – около 7 жени. Дали обаче човекът, с когото сте, се вписва в тези данни или е изключение – индивидуално е. Възможно е той да има интересни спомени, диви моменти, за които сме гледали единствено по филмите. Със сигурност обаче е ясно, че ако желаем да имаме общо бъдеще с този човек, то трябва да превъзмогнем миналото му.

любов
Снимка: pexels.com

Не е лесно да се справиш със сексуалния живот на партньора си, особено ако е по-цветен от твоя. Ако ви е трудно да преодолеете ревността, не сте сами. Това е често срещана ситуация. Въпреки че не всеки изпитва изумителна ярост, когато мисли за миналото на партньора, е сигурно, че ревността е нещо, което присъства и нещо, с което повечето хора трябва да се справят в един или друг момент.

Добрата новина е, че това е възможно. Може да се окаже трудно да се освободим от мислите за сексуалните „конкуренти“, но това е импулс, който може да бъде контролиран и дори използван в наша полза във взаимоотношенията. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

Фактът, че изобщо говорите за това, означава много. Ако оставим настрана полово предаваните болести, сексуалното минало на партньора ви наистина си е лично негова работа. Ако той ви разказва за това, вероятно е защото го е достатъчно грижа за вас и желае да сте наясно, че той си е поживял и преди да ви срещне. Често пъти може да се попадне в неприятни ситуации, ако смятате, че той няма опит в леглото, а по една или друга причина се окаже, че той е доста напред с нещата. Не бързайте да обвинявате партньора си, че ви наранява с откровенията си, а помнете, че за да бъде една връзка истинска и чиста, е по-хубаво нещата да се знаят от самото начало.

Опит = по-добър секс. Повторението е майка на знанието, беше казал някой. Запознанството с човек, който има повече опит, може да означава, че е по-добър в секса. Смятайте себе си за късметлия.

Знайте, че не можете да промените нищо. Какво всъщност може да накарате вашия партньор да направи относно сексуалното си минало? Да се върне назад във времето и да го изтрие? Невъзможно е. Ако имате нужда от време да се справите с мисълта, вземете си го. Но се уверете, че не наказвате партньора си за това, което се е случило преди да се срещнете.

Важно е да не се тревожите за сексуалния нагон на партньора си. Само защото някой има богато или безразборно минало, не означава непременно, че трябва да се тревожите за огромния му сексуален апетит. Възможно е етапът в живота му да е бил различен и потребностите да са били по-особени. Не е нужно да смятате, че след година ще ви зареже, защото ще желае да пробва от нещо ново. Наситата, вероятно, вече е факт.

Имате огромно доверие на човека до вас? Това е така не само, защото си признава пред вас за всичко отминало, но и защото успявате да говорите свободно на всякакви теми. Помнете, че ако ви харесва този човек сега, всеки опит, който някога е имал, го е превърнал в човека, който харесвате днес.

Не забравяйте, че негативните мисли са ВАШ проблем. Въпреки че партньорът ви трябва да ви подкрепя в несигурността ви, той не трябва да бъдат каран да се чувства виновен. Вашата ревност е ваша собствена отговорност и проблем. Всъщност, замислете се, че ревността може да бъде и ваш приятел, тя може да бъде гореща. Усещането, че някой иска друг само за себе си, говори за силна привързаност, която понякога се търси. Говорете с човека, с когото се срещате, за това как се чувствате. Не хленчете, не се извинявайте. Постарайте се да приемете нещата за съвсем нормални, защото са точно такива. Нямате право да искате да убиете всички, с които партньорът ви е правил секс. Ами ако и той тръгне да убива всички ваши бивши партньори?

Най-добрият секс е с човека, който ви разбира най-добре. Обърнете внимание на справянето с ревността, но останете отворени и разтърсете света на половинката си – положително, разбира се. Ще се изумите колко малко значение има миналото, когато и двамата се стараете да направите най-хубавото настояще.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам