Как да изберем име на детето си

Да изберем име на детето си, понякога може да ни се струва непосилна задача. В допълнение към възможностите, които измисляме, приятели и роднини ни дават и техните предложения – независимо дали искаме или не.

Няма правилен или грешен подход при избора на име за вашето бебе. В крайна сметка, детето ви ще порасне с каквото и име да му изберете. По-долу са няколко неща, които трябва да имате предвид, когато взимате решение.

Звучене – помислете как ще звучи името, когато се обадите на детето си. Приятно ли звучи или грубо? Подхожда ли си с вашето фамилно име? Някои родители смятат, че по-дългите имена си подхождат по-добре с по-къси фамилни имена, докато други смятат точно обратното. Комбинирането на първо име, което завършва на гласна с фамилно име, което започва със същата гласна, обикновено не е чудесна идея, тъй като имената могат да се слеят.

Уникалност – много родители искат да намерят уникално име, което да отличава детето им, но понякога изключително необичайно име може да привлече негативно отношение към детето. Помислете за възможни грешни изговори, за да сте сигурни, че детето ви няма да бъде подлагано цял живот на майтапи.

Значение – лесно е да откриете какво значи всяко име в интернет. Ако вярвате в значението на имената и желаете да орисате детето си по определен начин, потърсете подходящото име в директории, съдържащи огромна информация.

Инициали – понякога и те могат да създадат проблеми на притежателя си, ако звучат гротеско. Разиграйте всякакви варианти със собственото, бащино и фамилно име, за да си дадете сметка как биха звучали в едно цяло.

Имената не остаряват, но хората – да – когато изберете име, представете си детето си в работна ситуация, на интервю за работа или провеждане на презентация на клиент. Помислете си дали би подхождало, когато детето ви вече не е малко и сладко бебе, а възрастен човек.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам