Как да комбинираме работа, майчинство и учене

Да работиш, да учиш и същевременно да се грижиш за малко бебе със сигурност не е лесна задача. Но съществуват безброй начини да се справим с това предизвикателство.

Ако и вие сте от тези дами, които искат да съчетаят тези три ангажимента успешно, предлагаме ви няколко идеи. Не се тревожете, ще ви остава време и за почивка, стига да го разпределите правилно.

Работа от дома

Ако сте в период на майчинство и нямате възможност да се върнете на работа, намерете си такава, която да практикувате от вкъщи. Съществуват немалко възможности за подобен тип ангажименти: писане на статии, дистрибуция на козметика, изработка на ръчни бижута, продажби по телефона, поддръжка на онлайн магазин, работа по отделни проекти, свързани с обработка на снимки и други.

Помощ от близък или почасова детегледачка

Не е нужно да ходите на всички лекции и занятия, ако сте в период на майчинство. Достатъчно е в случай, че сте в задочна форма на обучение, да взимате всички записки от лекциите от свои колеги или да се уговорите с преподавателите да ви изпращат материалите по имейл. Единственото, което после трябва да направите, е да отделяте по няколко часа на ден за учене за изпити, като най-добре това да е рано сутрин, следобед или вечер, когато вашето дете спи и имате нужното спокойствие.

Ако имате близък човек, който може да помага с грижите за детето ви на определените дати за изпитите, няма да пропуснете нито един. Друг вариант е да наемете почасова детегледачка за тези дни, като я ангажирате за минимум 5 часа. Така ще бъдете спокойни по време на изпита и ще се върнете у дома, без да се налага да бързате.

Не се претоварвайте през уикендите

За да не се преуморите, оставете ученето за изпити и надомната работа за през седмицата. Уикендите посветете на себе си и семейството си. Ако пък имате неотложна работа, оставете съпруга ви или някой роднина при рожбата си и отидете сами в някое интернет кафе или чайна. Спокойната обстановка ще ви помогне да се съсредоточите максимално.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам