Топ три световни мистерии

Мистериите и загадките са вълнували човечеството още от древни времена. Представяме ви три от най-невероятните мистерии на световно ниво, към които със сигурност няма да останете безразлични.

Ръкописът на Войнич

Ръкописът на Войнич
Снимка: bg.wikipedia.org

Този ръкопис носи името на полско-американския книжен антиквар Уилфрид М. Войнич, който се сдобива с него през 1912 година.

Съдържа цели 240 страници и е написан на напълно непознат език, което го прави труден за разшифроване.

Автентичният автор на ръкописа остава неизвестен, но специализиран анализ е показал, че е създаден някъде между 1404 и 1438 година.

Наречен е „най-тайнственият ръкопис в света“.

Kриптос

Kриптос
Снимка: wikipedia

Криптос е мистериозна криптирана скулптура, изваяна от художника Джим Санборн, намираща се точно пред централата на ЦРУ в Ленгли, Вирджиния. Загадъчно мистериозна и неразгадаема, че дори агентите от ЦРУ не са успели напълно да я дешифрират. Съдържа четири надписа, като четвъртият още е загадка.

Зодиакалните писма

Зодиак
Снимка: bg.wikipedia.org

Тези интересни писма представляват четири послания, които са криптирани. Смята се, че техният автор е американски сериен убиец с псевдоним Зодиак.

Говори се, че е вилнял в района на залива на Сан Франциско в края на 60-те години на миналия век.

Една от основните теории, е че писмата са написани с подигравателна цел срещу полицията и журналистите. Само едно от посланията е било разгадано до момента.

Истинската самоличност на Зодиака така и не се разкрива.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам