Съвети за успешна диета

Ако сте решили да се подложите на определен хранителен режим, преди това е добре да го проучите, за да сте сигурни е подходящ за организма ви. Откриете ли правилната диета, нататък всичко е лесно. Така смятат повечето хора, но има тънкости и съвети, които е редно да знаете.

Спортувайте

Дори да нямате възможност да ходите на фитнес или да правите сложни упражнения, това не означава, че трябва да пренебрегвате физическата активност. Тичайте сутрин или вечер поне по половин час, или си правете дълги разходки сред природата. Колкото и да спазвате указанията на диетата, ако не се движите, е възможно кожата ви да остане отпусната на места.

Пийте достатъчно вода

Дори принципно да не пиете много вода, започнете с минимум по литър и половина на ден. Така диетата ще е по-ефективна и организмът ви ще привикне бързо към нея без излишни „сътресения“.

Не премахвайте и не добавяйте продукти, които не са споменати в диетата.

Спазвайте точните инструкции и не си правете излишни експерименти. Не предполагайте, че ако премахнете някои от продуктите, ще отслабнете по-бързо. По-скоро ще си навредите.

Не добавяйте и продукти, които считате за полезни, само защото харесвате вкуса им. Мюслито със шоколад, мед и сушени плодове може и да ви се струва здравословно, но не е диетично, нито пък храните за диабетици.

Хранете се балансирано след края на диетата

Много е важно да се храните балансирано и здравословно след приключване на диетата. Ако се върнете към старите си навици и в менюто ви преобладават тортите, шоколадите, свинското месо и бързата храна, ще си възвърнете изгубените килограми за нула време.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам