методи за отслабване

Пийте бира за здраве, спокойствие и красота

бира за здраве

Без съмнение бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки. 🙂 Дейв Бери

Има ли нещо по-освежаващо от чаша ледено студена бира след работен ден в приятелска компания, особено в горещите дни?!

Според редица изследвания кехлибарената напитка е изключително полезна, когато се консумира редовно и в умерени количества.

Пиво за здравеНейните целебни свойства са се използвали от векове. Шумерите са я пиели при зъбобол, а в Средновковието – против камъни в бъбреците, дори са разтривали с бира преуморените си и отекли от походи крака. През 18 и 19 век, консумирайки бира, са се предпазвали от холера. Отскоро някои скандинавски страни я признават за антидепресант.

Съвременната наука доказва, че в пивото се съдържат големи количества витамини от групата В – В2, В6 и В12, намаляващи риска от инфаркт. А хмелът е естествен консервант, който успокоява, действа освежаващо и релаксиращо на организма.

Бирата се препоръчва при безсъние, стомашни киселини и депресивни състояния. В нея има още витамин РР, калий, калций, магнезий, цинк… Полезна е за костите, а също така притежава свойството да прочиства организма от вредните вещества. Усилва паметта и концентрацията, регулира кръвното налягане, повишава имунитета.

Кехлибарената течност е широко разпространена и в козметичната индустрия – маските с бира действат благотворно и подмладяващо за косата, кожата и ноктите. Има СПА комплекси, където се предлагат вани с бира.

Бе развенчан и митът за калоричността на пивото – вече има дори диети с бира.

Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи. 🙂 Бенджамин Франклин

Дайте ми жена, която истински обича бира и Аз ще завладея Света. Вилхем II

Определено последният германски кайзер и крал на Прусия (Вилхем II) не е познавал бирата, защото не само, че не е завладял Света, но е бил изключително неефективен политик и военен лидер. 🙂

Наздраве! Консумирайте с удоволствие и мярка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.