Защо някои желания не се сбъдват

Всички мечтаем за това някога да се сбъднат най-съкровените ни желания: да получим мечтаната работа, да намерим идеалния човек за нас, да притежаваме повече вдъхновение и да се реализираме успешно в дадена сфера.

Защо обаче понякога, колкото и да се борим, молим и вярваме, желанията ни не се осъществяват? Съществуват стотици подобни статии и хиляди съвети, мнения и насоки, но в тази ще отговорим на въпроса малко по-различно.

Дори след многобройни старания, действия и положителна нагласа все още сме далеч от мечтаното? Може би трябва да се замислим дали това наистина е за нас и дали наистина го искаме.

Доста често мечтаем да получим нещо заради общественото одобрение, за да натрием носа на онези, които не вярват в нас или да докажем на някого, че ще успеем там, където много хора са се проваляли.

Някои неща обаче не могат да бъдат основателна причина, за да привлечем желаното към себе си. Освен това винаги е редно да си поставяме реалистични цели.

Може да мечтаем да станем добри спортисти, но да нямаме физическа даденост и издръжливост. Бихме могли и да искаме от все сърце да бъдем добри певци и музиканти, но да не притежаваме нужния усет и слух.

Може горещо да мечтаем да бъдем приети в „Харвард“, но да ни липсва нужния успех и познания за подобно място. Можем да преследваме бляскава актьорска кариера, но да сме прекалено асоциални и неуверени в себе си…

Колкото и да ни се иска, книгите от рода на „Тайната“ да имат универсално решение и да водят към сбъдването на всички мечти, то истината е, че с писане на желанията на лист, предварителна благодарност и постоянни визуализации, ефектът ще е несбъднати желания.

Единственият резултат от тези „практики“ е поддържането на вярата и надеждата, но в един момент ще доведе до големи разочарования.

Затова, преди да гоним големите и смели мечти, трябва да решим какво точно искаме и дали можем да го постигнем със собствени усилия. Милиони хора по света се успокояват с това, че „всичко е 1 процент талант и 99 труд„, но понякога истината е малко по-различна.

Ако дадено нещо не е подходящо за вас, животът, съдбата и вселената няма да ви съдействат да го получите, а по-скоро ще ви насочат към онова, което наистина си заслужава. Не бива да забравяме, че най-много нещастия на този свят са предизвикани не от несбъднати, а от сбъднати желания.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам