Забавни разлики между мъжете и жените

Освен психологическите и биологичните различия между мъжете и жените, има безброй други неща, по които двата пола се различават.

Мъжете и жените имат различни гледни точки за много житейски ситуации и, като че ли, понякога сякаш са от различни светове. От това сигурно произлиза поговорката – „мъжете са от Марс, а жените – от Венера“.

Вероятно сте жена и често се обърквате, когато забележите мъжете да правят нещата по различен начин. Факт е, че мъжете се различават от жените за всичко свързано с проблемите, секса и храната. Всъщност силният пол не е толкова сложен колкото нежния.
Мъжете имат много по-прости възгледи, включително в подхода си към ежедневните дейности. Например:

Дрехи – Въпреки че гардеробът на жената е пълен със стилни и модерни дрехи и обувки, тя все пак ще бъде объркана какво да облече. Сутрин се затруднява най-много. Мъжете пък – напротив – един чифт обувки, две тениски и панталон им вършат работа за цяла седмица.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Цветовете – Жените са по-добри в определянето на цветовете от мъжете. Докато жените могат лесно да различат специфичните цветове, мъжете виждат само основните, без наистина да виждат друга разлика.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Социални мрежи – Докато мъжът няма никакви или по случайност само едно известие, след като е бил офлайн цяла седмица, профилът на жената ще бъде препълнен със съобщения, заявки за приятелства и каквото друго се сетите.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Излизане – Когато излиза, най-вече на вечеря, жената има точно определен час за тръгване. Времето обаче никога не стига и в момента, в който трябва вече да е навън, тя все още не е готова. Докато жената се приготвя, мъжът върши какви ли не други неща, но десет минути преди времето за тръгване, той вече е готов.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Раздели – През първите дни след раздялата мъжете не се чувстват толкова зле, колкото жените. Въпреки това, мъжете усещат загубата по-дълбоко след определено време, когато жените вече са я преодоляли. Нежният пол продължава напред, а мъжете се чувстват все така зле дълго време.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Лични нужди – Мъжете са по-малко търпеливи, когато става дума за ходене до тоалетната. Те търсят и намират всякакви алтернативи. Жените се нареждат на вратата на тоалетната и в трепетно очакване, изчакват всички преди тях да излязат. Жените тук се оказват по-цивилизовани.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Огледалото – Когато се гледа в огледалото, една жена винаги вижда ужасното си тяло, макар и то да не е такова, а да изглежда чудесно. Мъжът винаги вижда добрите си черти.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Пазаруване – Когато пазаруват козметика, жените няма да вземат нищо, което им е непознато. Освен да гледат как изглеждат опаковките на продуктите, се вслушват и в мненията на приятелки. Например ако става дума за шампоан, от значение е ефектът, който ще има върху косата, качеството му, производството му, ароматът му и още куп други неща. За мъжете тези неща нямат значение, стига на опаковката да пише „Шампоан“.

мъже и жени
Снимка: brightside.me

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам