Влияят ли парите на сексуалните ни изживявания?

пари Ако сте от тези, които си мислят, че дебелата пачка в джоба разпалва страстите в леглото, не сте далеч от истината… Парите не купуват любов, но…привличат и са предпоставка за доста пикантен сексуален живот.

Повече от 70% от мултимилионерите със състояние приблизително 90 млн. долара, споделят, че правят по-качествен и авантюристичен секс. Тези данни са от проучване на Prince & Associates Inc., мркетингов компания за проучвания, занимаваща се предимно с глобалното богатство на частни лица.

„63% от богатите мъже казват, че парите им давали „по-добър секс“, който те определят като по-често правене на секс с повече партньори. 88% от жените споделят, че повечето пари също им дават по-добър секс, който те определят като „по-качествен“, пише Робърт Франк в статията си за Wealth Report, наречена „Богатото либидо“.

Има логика, разбирa се: парите облекчават много от житейските ни проблеми, пред които сме изправени и помагат на богаташите да се отпуснат и да не се притесняват за дреболии.

Сигурността на богатството може да ти донесе усещане за сигурност, което много хора, особено дамите-милионери, намират за овластяващо. А честно казано скъпичките играчки като частните яхти и самолети, пътуванията до екзотични места със сигурност не вредят на това.

Свалките с богаташи могат да подобрят качеството на сексуалния живот, поне за дамите.

Политическите различия и сексът

Могат ли парите да действат като афродизиак? По всяка вероятност. Партньор, който може да осигури повече ресурси и оргазми, със сигурност не е най-правилният дългосрочен избор, тъй като е доказано, че парите променят хората – и то често не към по-добро.

Според психолога Джъстин Лемилър, „по-богатите хора са по-склонни към проява на неетично и нечестно поведение, а тези склонности могат да ги последват и в спалнята. Всъщност изследванията откриват, че властта и богатството са свързани с по-голяма вероятност от изневяра“.

Но, за радост на основния % от населението, сексът доставя много повече удоволствие отколкото парите.

И докато парите могат да ти купят повече сексуални партньори, това задължително не означава, че те купуват и повече секс. Всъщност дори мъжете, които си плащат за секс, са доста по-малко щастливи от тези, които не го правят.

Може да си купите колкото си пожелаете секс, но се оказва, че всички ние имаме нужда от нещо много повече от няколко минути физически контакт. Купуването на секс не задоволява психологическите ни нужди за нежност,интимност и емоционална обвързаност.

Отвъд „50 нюанса“: секс.

Учените дори разкриват, че сексът е толкова силно свързан с щастието, че увеличаването на сексуалните контакти от един път месечно на веднъж и повече седмично има същия въздействащ ефект за настроението, колкото добавянето на $50 000 към доходите ни.

Сексът може да допринесе за щастието ни и банковата ни сметка и по друг начин. Според проучване на антропологът д-р Хелън Фишър, хората, които правят по–често секс, се справят и много по-добре на работното място.

По време на секс се отделят хормоните допамин, вазопресин и окситоцин, които са свързани с креативността, способността за лесното вземане на решения, самочувствието и работата в екип.

Но как да постигнем това? Специалистите съветват да инвестираме във връзката си, да отделяме повече време и внимание на нея – както и на професията си. Трябва да се уверим, че позитивните взаимодействия с нашия партньор са повече от негативните такива.

Не бива да забравяме, че въпреки, че не притежаваме 3-4 вили, яхта и частен самолет, ако инвестираме достатъчно във връзката си, можем да се почувстваме също толкова богати и щастливи.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам