За истинските мъже

Жените постоянно мрънкаме, че нямало истински мъже наоколо. А защо е така, питаме ли се? Нима вината не е именно в нас, защото кой всъщност възпитава синовете си като глезени момичета? Глезим ги в ранното им детство, изпадаме в истерия при всяка драскотина, синина или падане. Спасяваме ги, ако момченцата ни са се качили по-високо от третото стъпало на катерушката или се люлеят по–силно от вижданията ни по въпроса. Обуваме им обувките до петгодишна възраст и ги храним с лъжичка.

Резултатът е ясен: разглезени полумомчета с мечти за богатство и коли.

Какво съдържа понятието „мъж“?

Той трябва да бъде силен. А това означава: да умее да взима бързи и адекватни решения и да носи отговорност за тях. Да взимаш решения и да носиш отговорност за тях са двете страни на една монета. Свобода и ограничаването и. Свободата започва със самоограничението.

На каква възраст детето се превръща в мъж? Това става в момента на осъзнаване на собствената личност, а това се случва на три години! Да, мили дами. Още на три години синът е или мъж, или подобие на мъж. И колкото повече се отнасяме с него не като такъв, толкова повече ще се ограничава мъжкото му начало. Всички потиснати и изкривено развиващи се мъжки инстинкти по-късно се проявяват в кофти форма: агресия, извращения, омраза или абсолютно неуважение към женския пол.

От тригодишна възраст на момчето трябва да се казва: „Ти си мъж”.

Мъжът трябва:

  • да е търпелив;
  • да постъпва правилно, въпреки нежеланието си;
  • да може да греши и приема грешките си;
  • да бъде нежен и грижовен;
  • да не е грубиян;
  • да бъде различен;
  • да държи на думата си.

С детето трябва да се държите като с възрастен. Но с него не трябва да си играете, да му прощавате грешките, да бъдете грижовни и нежни, да му се усмихвате постоянно и да го учите.

Всяко дете има правото да греши. Момчетата изследват света около тях и границите му. Мъжете правят същото, затова и толкова приличат на деца.

Малките момчета не трябва да бъдат наказвани за грешките си, а да бъдат поправяни. От тях самите, самостоятелно. Разбира се с ваша помощ и подкрепа. Това е твоята собствена стая. Сам си я подреди и поддържай. Можеш всичко. Ние сме семейство, следователно сме заедно във всичко. Всеки проблем има своето решение.

Скъпи дами, нека да отгледаме от синовете си истински достойни мъже!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам