За едно чудо – баба Ванга

Вангелия Гущерова е името на по-известната като Баба Ванга ясновидка, която приживе е успявала да вижда съдбите на хората и да предсказва бъдещето им.

Когато е на 12 години Ванга губи зрението си след буря, когато силен вятър я понася и по-късно бива намерена в нива, затрупана от пръст и камъни. Три години от живота си тя прекарва в дом за слепи, но след като втората и майка умира, тя се връща в дома си, за да бъде около по-малките си сестри и братя.

Постепенно на младото момиче започват да се приписват гадателски способности като една от историите е, че е помогнала на баща си да намери открадната овца като описва досущ двора, където се е намирало животното.
Самата Ванга твърди, че усеща присъствието на особени невидими същества, от които идват и необичайните и способности. Жената свидетелства и за различни извънземни, населявали Земята.

Десетките филми, книги и стотиците истории на докоснали се до нея хора, ни дават увереността, че Баба Ванга е била истинско чудо.

Едни от най-значимите и пророчества са свързани с разпадането на Съветския съюз, разпадането на Чехословакия, смъртта на цар Борис 3, потъването на подводницата „Курск“, атентатите в САЩ през септември 2001 година и това, че 44-ият президент на Америка ще бъде афроамериканец.

Много редки са случаите, в които ясновидката не предсказва правилно. Едно от несбъднатите предсказания е, че през 2011 г.мюсюлманите ще започнат война с всички европейци като ги обвиняват за това, че в резултат на ядрените оръжия в северното полукълбо не са останали живи.

Много от пророчествата на Ванга все още остават в тайна, но за някои от тях вече знаем. През 1995 година тя предсказва, че Трета световна война няма да има.

За 2019 година ясновидката предсказва, че някои от големите световни лидери трябва да бъдат внимателни. Голямо цунами е възможно да заличи държави в Азия, а ударена от метеорит ще бъде Русия. Европа ще преживее огромна икономическа криза.

Баба Ванга умира на 85-годишна възраст през 1996 година.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам