Трупането на вещи говори за вътрешни блокажи – вижте какви са – Част 2

Дали вие притежавате натрупаните от вас вещи или те притежават вас? В Част 1 ви разказахме за няколко различни видове блокажи, следствие или причина за трупането на вещи в дома ни. Вижте и останалите:

Фантастични вещи от фантастичния ми живот
Това са онези неща за живота, който е в мечтите ви. Например: пазите дрехи за времето, когато ще отслабнете и ще се поберете в тях отново или пък такива, с които ще отидете на мечтано пътешествие или пък за момента, когато ще организирате перфектното парти. Имате спортен екип и нова постелка за занимания по йога, каквито никога не сте посещавали…. На вас ви изглежда, че градите мечтания си живот, но всъщност се отдалечавате от истинския такъв.

Решението – важното тук е да се замислите какво наистина можете да направите в този момент, за да се доближите до мечтания от вас живот. Защо не подарите на нуждаещи се вашите дрехи за след като отслабнете и не си купите такива, които да ви прилягат добре? Продайте неизползваната спортна екипировка и почнете да се разхождате всеки ден. Живейте в настоящето и така лесно ще се разделите с натрупаните излишни вещи за нещата, които се случват само във фантазиите ви.

Вещите, които не заслужавам
Във шкафовете ви има красиви образци на китайски порцелан, кристални чаши, ароматизирани луксозни свещи, фини чаршафи, дизайнерски дрехи, обувки и чанти, които пазите за специални случаи. А във всекидневието си използвате обикновени функционални предмети и се обличате с типичните удобни клинове и широки блузи. Това подсказва, че не се чувствате достатъчно ценни за красивите вещи и че сте перфекционист, който иска всичко да е идеално, преди да се наслади на любимите си неща.

Решението – трябва да излезете от тази зона на делничност и да започнете да празнувате всеки ден. Изхвърлете размъкнатите дрехи и почнете да носите красивите нови поли и панталони. Изхвърлете похабената посуда и вкарайте в употреба новите си сервизи. Започнете да се отнасяте към себе си като към ценен и заслужаващ човек.

Ненужните вещи на другите
Нямате проблеми с вехтории, но около вас е задръстено от вещи, които околните не изхвърлят. Това често се случва, когато нещата се предават на поколенията в семейството. На вас не ви трябват четири сервиза от китайски порцелан, антикварни мебели, прашни стари книги, сребърни прибори и старомодни бижута, но носталгията ви кара да ги запазите. И къщата ви прилича повече на музей, отколкото на дом.

Решението – само заради това, че книга с рисунки е била ценна за някого, не означава, че трябва да е до живот с вас. Не е нелоялно да не я държите при себе си. Нормално е да искате да пазите вещи, останали от хората, които са ви скъпи, но има и други начини да уважавате паметта им. Запазете възможно най-малко от вещите, а на останалите направете снимки, които да подредите в албум преди да се разделите с тях.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам