Популярни теории на конспирациите – 1част

теории на конспирациите Тайни и доста зловещи експерименти и хитри заговори

Общества забулени в мистерия. Тайни срещи в задимени и прашни стаи. Според тези, които вярват в теориите на конспирацията, истината е някъде там – криеща се от населението от тайните общества, чиято единствена цел е да контролират света. Склонност да виждат образи, там където не съществуват или реалност, твърде ужасна за повечето от нас, за да я приемем – каквато и да е причината, теориите на конспирацията са част от нашата култура откакто Каин смята, че Господ и Авел са скроили заговор срещу него. Ето някои от най – известните теории на конспирацията днес.

Следите в небето

Има прекалено много привърженици на теорията, че САЩ и други правителства използват инверсионните следи, оставяни в небето от военните самолети, за да изпускат отровни химикали. Вярващите в тази теория п смятат, че тези следи са наситени с различни субстанции, необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти, например масови ваксинации на населението срещу антракс, блокиране на слънчевото греене за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на условията на климата, или влияние на умовете на хората, за да не могат да осъзнаят и да се противопоставят срещу настъпването на Новия световен ред. Американските военновъздушни сили отричат тези теории

HAARP

Намиращата се в Аляска „Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе“ (HAARP) е направена за изучаване на йоносферата и проучване на нови методи за комуникация и наблюдение. Проектът е спонсориран от военноморските и военновъздушните сили на САЩ, от Университета в Аляска и от Агенцията за изследователски проекти по сигурността. Разполага с 180 антени, с височина 22 метра, които предават изключително мощни радио сигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата. Въпреки, че правителството твърди, че няма нищо с тайно в HAARP, мнозина смятат друго – че истинската му цел е да се създаде оръжие под – мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават чужди самолети, да се смущават радио комуникации …. Други смятат, че целта на HAARP е да контролира климатичните условия и да спира развитието на страните от Третия свят, като предизвиква земетресения и цунами. Контролиране над умовете, небесни холограми и дори оръжие за масово унищожение достатъчно мощно, за да разруши цялата планета, също са сред вероятните цели на проекта.

Кацането на Луната

През 1974 г. Бил Кейсинг публикува своята книга „Ние никога не сме кацали на Луната – лъжата за 30 милиарда долара“, в която излага, че всичките шест мисии Аполо са фалшифицирани от NASA и правителството.Той заявява, че NASA е планирала и организирала катастрофата на совалката „Чалънджър“, за да не излезе наяве измамата. Кейсинг и неговите последователи смятат, че през 60-те години на миналия век технологиите не са били достатъчно развити за осъществяването на подобна мащабна мисия, но американското правителство е искало да победи в и Космическата надпревара със Съветския съюз и затова е изфабрикувало кадрите за кацането на Луната през 1969 г., с помощта на декори. Сред доказателствата на тази теория, е това, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера.

ЦРУ контролира ума

Има няколко теории на конспирацията, касаещи Проект MK-ULTRA – строго секретна програма на ЦРУ за упражняване контрол над съзнанието, в която се извършват зловещи експерименти върху хора, чрез използването на наркотици като ЛСД, електрошок, хипноза и други, през 50-те и началото на 60-те години на миналия век. Въпреки, че съществуването на Проект MK-ULTRA не е отречено и до днес, цялата документация за него е унищожена през 1973 г., по заповед на тогавашния директор на ЦРУ Ричард Хелмс, за да се запази тайната. Една от теориите е свързана с атентата срещу сенатор Робърт К. Кенеди, извършен от Сирхам Сирхам. Тази теория, известна като „Хипотезата за Манджурския кандидат“, твърди, че Сирхам е подложен на промиване на мозъка от ЦРУ, което го е използвало за убийството на Кенеди, без той да разбира действията си. Психологът д-р Едуард Симсън-Калас, който интервюира Сирхам в затвора, както и адвокатът му, са привърженици на теорията.

Зона 51 и Розуел

На 8 юли 1947 г летящ обект се разбива в близост до Розуел в щата Ню Мексико. Първоначалните съобщения описват обекта като „летящ диск“, но скоро след това командващият генерал на Осма въздушна дивизия отхвърля тези твърдения, заявявайки, че обектът е метеорологичен балон. Инцидентът е забравен до 1978 г., когато публичният интерес е разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, които разчиствали останките от катастрофата. Той твърдял, че обектът не е бил метеорологичен балон, а космически кораб, и че военните са потулили случая. След публикуването на интервюто му през 1980 г. се появяват и други очевидци на инцидента, които разказват, че от падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни. Тези твърдения, както и това на съдебния лекар Глен Денис, който заявява, че е извършвал аутопсия на извънземно, довеждат до популяризирането на теорията, че правителството укрива факта за контакт с извънземна раса. Смята се, че секретната военна база Зона 51 в щата Невада е център за изследване на останките от Розуел, за срещи с извънземни, както и за пътувания във времето и телепортации.

Експериментът Филаделфия

Експериментът Филаделфия, известен също като Проект „Дъга“, е секретен военен експеримент, според който е целял да направи невидим за радарите военния кораб „Елдридж”, посредством силно електромагнитно поле. Автор на теоретичната разработка е самият Айнщайн, а техническото изпълнение на проекта било поверено на един друг гениален откривател – роденият в Хърватска учен Никола Тесла. Според теорията, експериментът е бил частично успешен. Очевидци на събитието твърдят, че на 22 юли 1943 г. „Елдридж“ е изчезнал почти напълно, като само лека мъгла е маркирала очертанията му. Те смятат, че корабът е бил телепортиран в друго измерение. Твърди се, че опитът е бил проведен с екипажа на борда и, когато кораба се появил отново, някои от моряците били вградени в структурата му, а други се чувствали зле. Тази история излиза на бял свят за пръв път през 1955 г., когато Карлос Алиенде, който твърди, че е видял инцидента от борда на плаващия наблизо търговски кораб, изпратил няколко писма описващи събитието на изследователя на НЛО Морис К. Джесъп. През 1984 г. Експериментът Филаделфия става тема на едноименен научно-фантастичен филм.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам