Безкрайният път


Преди доста години в Калифорнийския град Корона ( САЩ ), имало път, наричан от о местните Безкрайният път. Истинското име на пътя било Лестър Роуд.
Днес, повече от 20 години по-късно, обликът на град Корона доста се е променил и пътят вече го няма. Преди обаче Лестър Роуд бил тъмен черен път. Зловещата легенда за него гласяла, че, ако се движите по него с автомобил през нощта, той не свършва. Хората, тръгнали на такова пътешествие, никога вече не се завръщали.
Тази градска легенда станала толкова популярна, всички говорели за пътя, че най -накрая местните власти направили проучване. Те открили, че на едно определено място на доста километри от Корона, Лестър Роуд прави рязък завой наляво, като на мястото нямало мантинела и предупредителни знаци. Зад острия завой имало огромна пропаст, а от другата й страна започвал нов път, който се сливал визуално с Безкрайния път, и било практически невъзможно да се разбере, че по средата има пропаст , особено нощно време.
Когато огледали каньона, властите намерили десетки автомобили, които били паднали в пропастта от фаталния „мъртъв’’завой. Скелетите на многобройните жертви били все още привързани към седалките.
И още един интересен и доста любопитен факт за град Корона. Той е известен с това, че е рекордьор по безследно изчезнали „капсули на времето” – контейнери със спомени на хора, които да бъдат открити и отворени от бъдещите поколения. Около 20 такива капсули били заровени в града и всичките до една изчезнали от място си.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам