Татуировка по вегански

Счита се, че разкриваме своята индивидуалност едва когато свалим дрехите си. Първият въпрос, който хората задават преди татуиране е: боли ли? Отговорът е ясен. Естествено, че боли. Но не е толкова страшно, колкото изглежда. Уредът за татуиране има игла (или игли), които много бързо пробиват кожата, поради което някои хора не усещат пробожданията като болка, а само като вибрация.

Много хора не осъзнават, че мастилата за татуировки, оборудването и възможностите за последващи грижи са пълни с продукти от животински произход и странични продукти, което означава, че вашата ангажираност към веганизма е в разрез с татуировката, която обмисляте.

Въпреки че много качествени мастила за татуировки са вече вегански, някои мастила все още съдържат съставки, които са животински. Глицеринът, получен от животинските мазнини, често се използва като стабилизатор, понякога заедно с желатин, а костните влакна могат да бъдат намерени в черните мастила, за да се осигури повишен пигмент. Основният въпрос обаче произтича от оборудването и продуктите за последващи грижи, използвани в рамките на процеса на татуиране, с хартии за шаблони, често направени с ланолин, веществото, получено от овча вълна. Много препоръчителни продукти за грижа и дори бръсначи за еднократна употреба, предоставени от студиото за татуировки, също не са вегетариански, тъй като глицеринът от животински произход може да се намери в ленти за бръсначи и сапуни.

Добрата новина обаче е, че има много вегетариански алтернативи, които са лесно достъпни.

Вегански татуировки и студия
За щастие, все повече и повече вегански татуировки и студия се появяват по целия свят. Има редица вегетариански студия, които гарантират, че всичко – от мастилата до дезинфектанта за ръце – е веганско.
Ако искате да знаете дали татуировчикът използва вегански продукти, задължително получете тази информация преди да направите избора си.

Татуировките не са само болезнени и вечни. Ако излезете от студиото доволни, може бързо да се върнете в него отново, тъй като по думите на създателите татуировките могат да създадат зависимост.
Можете да се татуирате когато и да е. И въпреки че за най-благоприятни сезони се смятат есента и зимата, повечето хора  се татуират през лятото.
През този сезон татуировката е изложена на слънце, като това удължава периода на заздравяване.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам