Свежи кубчета за летните напитки

Лятото вече е тук, а с него и новите идеи, вдъхновения и преживявания. Горещите напитки бързо са изместени от свежи и пролетни коктейли, сокове, захарни изкушения с кафе и шоколад, и студени чайове.

Ако и вие сте техен любител и нямате нищо против да ги пиете всеки ден, предлагаме ви как да ги разнообразите и овкусите с интересни ледени кубчета, които да си приготвите в домашни условия.

Лимонови кубчета
Във формички за лед сложете малко риган, босилек и сушена целина и ги напълнете с пресен лимонов сок. Оставете ги в хладилната камера за няколко часа и след това ги прибавете към доматен или друг зеленчуков сок заедно със щипка сол.

Плодови кубчета
Напълнете формичките за лед с различни видове натурален сок – от портокал, от банан, ягода, ананас и всякакви други видове без плодов нектар. Може да направите същото с компот от малини, ягоди или къпини. Замразете във фризера колкото е нужно и поднесете кубчетата заедно с тоник или газирана вода.

Замразен йогурт
Сложете във формички за лед йогурт по ваш избор с цели парченца плодове. Изчакайте да замръзнат и ги сервирайте с прясно мляко.

Сладки кубчета
В сърцевидни формички за лед сложете сметана, смесена с кафява захар и натрошени бисквити и разтопен бял, натурален и плодов шоколад. Щом сладките кубчета са готови, добавете по едно от всеки вид към голяма чаша кафе или капучино.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам