София е без топла вода – Как да неутрализираме миризмата по себе си?

Настъпи сезонът на плажовете, гларусите, банските, партитата, бирата, щастието и… Няма как да не споменем безводието – неразривна е връзката, сякаш.

Лятото дойде и София отново остава без вода. Топла. За период от седмица, две или три – зависи дали си роден под щастлива звезда и звездата над кой квартал свети.

Аварии, профилактики, аварии…
Пот, мирис, пот…

В градския транспорт билетите са безплатни, а тапите за нос струват левче. Никой не упреква другия и не му се присмива, че „ухае“, защото всички ние- горките, нямаме друг избор, освен да търпим миризми – и собствените си, и чуждите.
Въпреки масовото събитие, някои от нас чувстват неудобство да намирисват на колеги и близки. Начините за справяне с миризмата не са много, но все пак съществуват.

Какво да направим?

чесън
Снемка: pxhere.com

1. Замажете положението – крайно неправилно е върху изпотените си тела да напръскате парфюм, по този начин миризмата на мръсно се увеличава в пъти и става много осезаема и натрапчива. Най-добрият вариант, един от малкото, чрез които се неутрализира миризмата на пот, е употребата на чесън.

Намажете телата си обилно с няколко скилидки чесън и изчакайте да поеме. До няколко часа ефектът ще е налице, а ако сте късметлии и чесънът е български, е възможно да е нужна последващата му употреба чак след 2-3 дни.

тенджери
Снимка: pxhere.com

2.Извадете бързоварите и тенджерите – Внимавайте за това бързоварът да бъде със защита, в противен случай може много бързо да се стоплите от електричеството, което ще премине през него, ръцете ви, гърдите ви и най-накрая главата. „Топлият душ“ от ток тогава е гарантиран, а за студения – не се знае дали ще го получите отново.

Тенджери – Нека бъдат старателно измити преди употреба, ако не са, рискувате докато се обливате с водата от тенджерата, по тялото ви да залепнат части от спагети, домати, свински крачета или лук. Тигани не се препоръчват – по-старите такива задържат мазнина, която е възможно след това да попие в дрехите ви.

Кофи – С колкото по-голям обем са, толкова по-лесно ще вземете душа. При наличие на деца, можете да поставите детето направо в кофата, това ще спести време и писъци.

3. Мокри кърпи – Създадени още през 50-те години, днес те намират употреба в ежедневието на столичани в ситуации като описаната. Обикновено един пакет кърпички струва 2 лева, а вътре има около 80 броя еднопластови салфетки. Разпределете внимателно броят им за всеки крайник и използвайте всяка една кърпичка и от двете и страни. При добра хигиена и в същото време икономично използване – за периода на безводие, ще са ви необходими около 86 пакета кърпички. От големите.

4. Използване на обществени помещения – Ходенето на фитнес и къпането там е един от най-добрите варианти. Препоръчително е да изберете отдалечен квартал, поне на час време от вашия, за да сте сигурни, че топла вода ще има, а и съседката от 6-ия етаж баба Евгения, няма да изчаква на същата опашка за душа, на която сте и вие. Внимание: При наличието на термоси вкъщи – вземете ги, напълнете от топлия душ във фитнеса и отнесете обратно у дома. Това ще помогне за едно измиване на лицето.

И все пак: „Топлофикация София“ ЕАД се извинява на гражданите за причиненото неудобство, нищо че то- неудобството, започва да се превръща в навик, май.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам