Не пренебрегвайте тези пет правила за етикет

Съществуват правила правила за етикет, които могат да бъдат пренебрегнати, но тези определено не са от тях. Най-любопитното е, че много малко хора знаят за тяхното съществуване. Представяме ви 5 правила за етикет, които могат да ви помогнат да избегнете всеки вид грешка.

1. Не позволявайте на жената да влезе първа в асансьора.
Ако мислите, че като оставите една жена да влезе първа в асансьора, се превръщате в джентълмен, грешите. Това място крие много потенциални опасности. Първият човек, който трябва да влезе в асансьора, е мъжът. След това жената. Този, който е най-близо до вратата, трябва да излезе първи. Без значение дали това е мъж или жена.

2. Не казвайте „Наздраве!“.
Ако сте сред семейството или приятели, е хубаво да кажете това, когато някой кихне. Във всички останали случаи трябва да се правите, че не забелязвате нищо. Понякога може да предложите салфетка или носна кърпичка, но нищо повече.

3. Не прикривайте уста с дясната ръка, когато кашляте.
Дясната ръка се смята за „социална“. Ние я използваме, за да поздравим хората, които срещаме. Ако кихате или кашляте преди това, може да предадете бактерии посредством ръкостискане.

4. Не подавайте черния пипер без солта.
Или обратното. Правилата за етикет гласят, че не може да подадете само една от подправките. Затова следващият път, когато ви помолят за черен пипер, не забравяйте и солта.

5. Не разбърквайте захарта в посока на часовниковата стрелка.
Концентрирате се прекалено много, за да не докоснете стените на чашата и дори не осъзнавате, че допускате грешка. Не трябва да правите кръгови движения с лъжицата, а да преминете с нея напред и назад. По този начин може да разтворите захарта много по-бързо и по-безшумно.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам