Ефектни декорации за баня

декорации за баня
Снимка: pixabay.com

Банята е не по-малко важна от останалите помещения. Ето защо е редно да ѝ обърнем особено внимание. Ако сте фен на креативните експерименти в интериора и не се боите от чуждото мнение, представяме ви няколко ефектни декорации за вашата баня, които ще я направят едно наистина невероятно място.

Лампички на огледалото
В случай, че си падате по интересното осветление и ви е омръзнала скучната лампа в банята, то може да използвате безжични цветни лампички, които да закрепите на огледалото. Така всеки път приготвянето на сутрешния тоалет ще ви се струва необикновено и по-ярко.

Морски принтове
Морските принтове са идеален декор за по-семплата баня. Може да са рисувани изображения на русалки, охлюви, октоподи или кораби – изборът е изцяло ваш. Същият приятен ефект би се получил и чрез ламинирани снимки на морски пейзажи, които сте поставили в ретро рамки.

Жива декорация
Ако разполагате с огромен брой миди, рапани и морски звезди, то вместо да ги прибирате в шкафове или в буркани, може директно да ги залепите върху част от плочките в банята, или ако имате вана, да я освежите чрез тях. Може да се спрете и на стъклените бутилки, пълни с пясък и изкуствени водорасли, които бихте могли да наредите по мивката или шкафчето под нея.

Тапети с морски елементи
Плочките са доста по-практични от тапетите, но ако все пак са ви омръзнали, изберете такива тапети, които не задържат влага и благодарение на специалното си покритие няма да се намокрят и да избелеят. Най-добре е ако са в синят, зелена или лилава гама и са с фигурални морски елементи – вълни, опашки на риба, котви и др.

Аквариум
Ако банята ви е достатъчно просторна и разполага с голям шкаф или рафт, може да сложите там кръгъл аквариум със среден размер, като на дъното поставите пясък, истински водорасли и дори водни охлюви. Друга интересна идея е да го напълните с вода, оцветена в синьо, като сложите в нея малки хартиени корабчета, които преди това сте лакирали с прозрачен лак.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам