Признаци, че си имате работа с психопат

В днешно време всеки е особен и различен по свой си начин, но въпреки това има една граница, която не бива да се прекрачва. Неадекватността за някои е просто начин да покажат, че не са заинтересовани от нещо, други пък я използват за оправдание или разсейване, но истината е, че ако забележим това поведение у някого и то се повтаря често, трябва да имаме едно наум, защото може да става дума за по-сериозен психически проблем.

Вижте няколко явни признака, че си имате работа с психопат.

В началото будят истинско възхищение, защото не показват какви са всъщност.
# Обичат да общуват в онлайн пространството и може да се засечете във фен групи или страници. Те са провокатори по природа, но пред вас са любезни и приятелски настроени.

# Сприятеляването с тях онлайн става изключително лесно, бързо и неусетно, именно заради тяхната маска и способност да убеждават.

# Седмици след запознанство  сами се определят като ваши приятели и се опитват да спечелят времето и доверието ви.

# Могат буквално да ви обсебят и да не забележите кога сте започнали да им отделяте прекалено много внимание. Дори да сте най-рационалният и предпазлив човек, не сте застраховани срещу психарската им лъжлива харизма.

# Добри психолози са и знаят кога, как и защо да кажат неща, които да ви впечатлят и накарат да ги чувствате близки.

# Нерядко могат да ви внушат, че сте сродни души или че едва ли не запознанството ви е съдбоносно.

# Горе-долу след два-три месеца поведението им рязко се променя. Стават нервни, непостоянни и раздразнителни.

# Споделят ви, твърдят много лични неща за себе си, като след това някои от тях отричат или измислят нови версии.

# За тях може да стане нормално да се държат агресивно, да използват обиди или дори да ви се обадят без причина, говорейки странни неща, а после да се оправдаят, че „не са били на себе си”.

# Когато решат да изчезнат от живота ви, обикновено го правят без видима причина и обяснение. Могат да ви блокират номера или профила в социалните мрежи. След кратък период на „сбогуване”, се връщат отново и се държат все едно нищо не е станало.

# Създават впечатление на емпатия, общителни и добри хора, които винаги ще ви изслушат и помогнат, но изведнъж се превръщат в нестабилни самотници, които не знаят какво искат.

# Психарите често приемат и медикаменти, които далеч не са им предписани от лекар. Тук не става дума за наркотици, а по-скоро за лекарства, чието приложение не е подходящо за тях. Оправдават се, че това ги „успокоява” и игнорират негативните последици от действията си.

# За психарите е напълно нормално да имат по няколко фалшиви профила, от които да наблюдават и „държат под око” хората около себе си и после без угризения да им споделят, че знаят всичко за тях – къде какво са писали, къде са регистрирани, какви снимки имат или какво се говори за тях в Мрежата.

# А най-лошото е, че не спрете ли на време да общувате с тях, може да дори да станете жертва на изнудване и кибер тормоз.

# Тези хора имат проблем със самите себе си и всичко това се отразява и на тяхната същност. Дали може да им се помогне е спорен въпрос, тъй като често дори те не осъзнават проблема си.

Ако забележите дори няколко от тези признаци, стойте далеч от подобни личности.

Те никога няма да бъдат ваши истински приятели и любими. Дори да сте имали нещастието да ги срещнете, да им се доверите и да се привържете към тях, те са дълбоко токсични личности с безброй душевни проблеми. Опитате ли се да се превърнете в техни спасители, ще потънете заедно с тях. А струва ли си?

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам