Как да станем щастливи само за 30 секунди?

Щастието е всичко това, което искаме, нали?
Защо изглежда толкова трудно да достигнем до него и да задържим това чувство?
Смятате, че трябва да се положат специални усилия?
Мислите, че щастието не може да се улови просто ей така?

Представяме ви една техника, която наистина работи, а за да се убедите в това – просто опитайте. Защо не и точно сега, докато четете това?

1. Запитайте се: „Щастливи ли сте?“ Точно сега и точно в този момент? Ако отговорът е да, тогава сте готови, няма смисъл да продължавате да четете. Задавайте си този въпрос колкото искате пъти в деня и разберете как се чувствате.

2. Ако отговорът на въпроса по-горе е „Не“, преминете към следващия въпрос: „Каква е пречката да сте щастливи?“ Точно тук и сега, какво ви пречи да бъдете щастливи?
Да вземем един пример. Задавате си първия въпрос: „Дали съм щастлив“ и отговорът е „Не“. И така, вие задавате втория въпрос: „Какво препятствие е на пътя ми?“ В този пример нека си помислим, че отговорът е: „Аз съм разочарован и не съм щастлив, не се чувствам добре, защото закъснях за среща с важен клиент. Закъснях и се притесних, разочаровах се от себе си. Препятствието пред моето щастие е, че не мога да приема този мой пропуск.

3. Запитали сте се дали сте щастливи и каква е пречката за щастие. Следващата стъпка е да попитате: „Мога ли да приема това?“ Можете ли просто да приемете, че например за описаното по-горе, децата ви сутринта са се забавили, закъснели сте за среща и сте я пропуснали? Това се е случило.

Това е вълшебната част на техниката, защото ако можете да поемете дълбоко дъх и да приемете, че децата ви са се забавили, закъснели сте и сте се притеснили за това, магически страхът и нещастието започват да се топят. Интересно е, но приемете ли случилото се като такова, вече не сте толкова разтревожени за това.

Можете да приложите техниката, колкото пъти искате в деня си.

Но, момент, може би си мислите, „какво ще стане, ако отговоря „не“ на въпрос № 3?“ Ами ако не можете просто да приемете препятствието?

Мислите ли така, идва на помощ следващ въпрос – Ако не можете да приемете какво се случва, тогава вземете решение какво ще направите, за да опитате да промените нещата. В примера по-горе може да решите да се обадите на клиента си и просто да му кажете, че сте закъснели, но вече сте на разположение да се видите.

Има ли решение на препятствието, помислете за него. Ако не можете да направите нищо, за да промените случилото се или ако не желаете да го промените, то тогава, просто трябва да приемете случката.

Най-вероятно всичко това ви звучи невъзможно, но повярвайте – техниката наистина върши работа. Няма да ви отнеме много време, ако се опитате да я приложите.
Питайте себе си дали сте щастливи, ако отговорът е „не“, продължете със следващите стъпки. Вероятно ще откриете, че понякога сте много по-щастливи, отколкото сте очаквали, често отговорът на първия въпрос ще бъде „да“ и ще ви остане само да се наслаждавате на деня си. Ще откриете, че не е трудно да отстранявате нещастието и да преодолявате пречките. Ще разберете, че трябва да сте готови да приемете случващото се или да се опитвате да откриете решение за него. Експериментирайте със себе си, ще ви се стори много интересно!

Точно сега, в този момент, щастливи ли сте?

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам