Шишенци: най–страшното място у нас

ШишенциШишенци е малко селце във Видинския регион. В него живеят 120 души, над 80 процента от които са синеоки. Това обаче не е най-интересното нещо, свързано със селцето.

Шишенци се намира на едва на 5-6 км. от българо-сръбската граница и му се носи славата на едно от най-страшните и зловещи места в България.Местните жители вярват, че районът се обитава от самодиви, а голяма част от по-възрастните от тях са убедени, че Шишенци е домът на самодивите.

Никой от живеещите в селцето няма смелостта да излезе след 21.00 часа вечерта. Всички порти и врати се заключват и никой не си подава носа навън посред нощ. Местните споделят, че причина за това е, че всяка нощ улиците се огласят от мъжки, женски и детски викове и биене на тъпани.

Според скептиците това са чакали, но местните споделят, че всяка вечер ги побиват тръпки и разказват, че не смеят да излизат нощно време, защото нямат представа какво дебне в тъмното.

самодиви в ШишенциПо-старите жители казват, че когато са били млади са се престрашавали да погледнат през прозорците си. Виждали са високи жени, нагиздени с бели роби, да танцуват край селото с вдигнати към небето ръце, обикаляйки в кръг.

Легендата гласи и се е разпространява от уста на уста, че гласовете на чуващите се мъже, жени и деца са на жестоко убити хора. Преди много години сватбари тръгнали от съседно село, за да водят булка в Шишенци. Момичето било желано и обичано и от друг момък, който не искал да я загуби. По пътя за селото на сватбарите им била устроена засада и всички били избити. Оттогава техните души бродят в района – като призраци и като самодиви.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам