методи за отслабване

Широко затворени очи

Социалните мрежи ни сближават, те ни и разделят… Такъв е животът и светът, който ние сме си създали, ‘фалшиви’ връзки, „фалшиви“ приятелства, ‘фалшиво’ общуване, чувства и преживявания чрез емотикони и лайкове, неосъществени срещи и разговори очи в очи.

Разхождаме се и се разминаваме по улиците, в метрото… Навсякъде вторачени в телефоните и таблетите си като хипнотизирани. Все по-рядко виждаме действителността на живота около нас. Живеем в измислен свят, манипулирани и с промити мозъци, особено от Интернет и социалните мрежи.

Съсредоточили сме се в придобиването на вещи, на пари, коли, жени…, залагайки душите си. Мислим материалистично и все по-рядко чувстваме със сърцата си. Фалшът, пошлостта и кичът са навсякъде около нас. Нашето его и гордостта ни са се издигнали толкова нависоко, че сме се главозамаяли и самозабравили, считайки се за велики.

Дотолкова сме се разглезили и живеем в света на „неограничените възможности“, и въобще не забелязваме, че сме с все по-ограничено мислене. Технологичният прогрес ни даде свобода, но ни направи свои слуги! Обичайте, бе хора!

Чувствайте! Не е толкова опасно и лошо да чувстваш и да изпитваш. Излез от ограниченото си мислене и съзнание, отвори сърцето си. Животът е прекрасен. Да спрем да се саморазрушаваме.

Престани да живееш с широко затворени очи! Защото утре вече ще бъде късно и когато се обърнеш назад, няма да има нищо, защото накрая всички сме просто едни прашинки във въздуха. Просто прашинки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.