Широко затворени очи

Социалните мрежи ни сближават, те ни и разделят… Такъв е животът и светът, който ние сме си създали, ‘фалшиви’ връзки, „фалшиви“ приятелства, ‘фалшиво’ общуване, чувства и преживявания чрез емотикони и лайкове, неосъществени срещи и разговори очи в очи.

Разхождаме се и се разминаваме по улиците, в метрото… Навсякъде вторачени в телефоните и таблетите си като хипнотизирани. Все по-рядко виждаме действителността на живота около нас. Живеем в измислен свят, манипулирани и с промити мозъци, особено от Интернет и социалните мрежи.

Съсредоточили сме се в придобиването на вещи, на пари, коли, жени…, залагайки душите си. Мислим материалистично и все по-рядко чувстваме със сърцата си. Фалшът, пошлостта и кичът са навсякъде около нас. Нашето его и гордостта ни са се издигнали толкова нависоко, че сме се главозамаяли и самозабравили, считайки се за велики.

Дотолкова сме се разглезили и живеем в света на „неограничените възможности“, и въобще не забелязваме, че сме с все по-ограничено мислене. Технологичният прогрес ни даде свобода, но ни направи свои слуги! Обичайте, бе хора!

Чувствайте! Не е толкова опасно и лошо да чувстваш и да изпитваш. Излез от ограниченото си мислене и съзнание, отвори сърцето си. Животът е прекрасен. Да спрем да се саморазрушаваме.

Престани да живееш с широко затворени очи! Защото утре вече ще бъде късно и когато се обърнеш назад, няма да има нищо, защото накрая всички сме просто едни прашинки във въздуха. Просто прашинки.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам