Мислете за себе си

Състоянието, в което изпадаме, като ни се случи нещо изключително лошо, е като стоене в тъмно тясно пространство. Клаустрофобична и кофти ситуация. Ако стоим достатъчно дълго време в това място, ще изгубим реална представа за живота – време, чувства, отношения…, за това кои и какви сме.

В тъмните и тесни пространства обаче винаги има врати, дори да не ги виждаме. И най-често са няколко. Да поседиш известно време на тъмно и клаустрофобично е доста полезно и отрезвително, дава ти възможността да почувстваш и усетиш светлината, да я осъзнаеш. Може да си мислим, че живеем добре, на топло и светло, а всъщност да си в тясното и тъмно пространство, и да не го разбираш и осъзнаваш. Няма нищо по-неприятно от това да живееш пусто и сиво. Да са ти сиви мечтите, да са ти сиви чувствата, да са ти сиви дните… Това бавно, но сигурно убива.

Събудете се, бе хора! Искам да живеем в свят с будни, действени, решителни и мислещи хора. Искам да се чувстваме и живеем добре. Всичко това е чист егоизъм, осъзнавам го. Но ползотворен егоизъм. Дано и да е заразен. Мислете за себе си! Първо и единствено. Когато Аз и Вие и Вие сте добре, сме добре всички!

Да надникнем пак в тъмното и тясно място. В него освен врати, има и килер. Сещате ли се какво има в него? Всичко, от което желаем да се отървем. Но вместо да ги изхвърлим, ние ги трупаме там, зариваме се с тях. Изгорете ги! Едно по едно, всичките. След всяка ненужна и сантиментална „вещ“ ще усещате лекота и спокойствие, свобода. Подредете си килерчето, подредете си чувствата, подредете си мислите, мечтите, приоритетите. Тогава ще видите и вратите, и светлината.

Нещо, което е важно и категорично: бъдете сами в тъмното си и клаустрофобично място.

Носите отговорност за това, само и единствено вие да сте добре. Вие взимате решенията какво да правите с живота си. Никой друг. Желая да живея в по-добър свят със здрави, позитивни хора, които мислят. Носещи отговорност за постъпките си. Които не се оплакват, а знаят какво могат и искат. Няма нищо лошо в преследването на истината, дори и да сгрешиш. Никой не може да нарани някой и никой не може да нарани теб. Всеки избира сам. Така че започнете да мислите за себе си. Първо и единствено. Да се харесаш, да се обичаш.

Щастието е много относително и крехко. Всеки сам избира дали да бъде щастлив. Мислете. Четете. Развивайте се. Търсете. Обичайте себе си, за да обичате и другите!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам