Да си го кажем честно – Проверявам мобилния на партньора си

Хайде, признайте си – обичате ли да проверявате мобилния телефон на партньора си, без той да знае?

Това здравословна връзка ли е?

В допълнение към комуникацията, ключът към здравословните отношения е този, който трябва да се основава на взаимно доверие. За съжаление, дори ако вашият партньор се е опитал да бъде честен по някакъв начин, все още можете да се съмнявате в неговите добри намерения. Съмнението е това, което ви кара да искате да проверите мобилния телефон на партньора си, за да се уверите, че нищо не е скрито. Всъщност това естествено ли е или не?

– Целият ден вчера говори с някого, нали?
– Често напоследък ми е трудно да се свържа с теб, кой друг ти се обажда?

Съзнателно или не, преследвани от тези въпроси, ще се насърчите да се консултирате директно с мобилния телефон на партньора си, без да задавате въпроси или без предварително да разговаряте. Е, има няколко причини за това, ето ги:

1. Травма от миналото.

Ако човек в предишна връзка е бил измамен, това може да е причината, поради която е толкова трудно да не се провери мобилния телефон на половинката. Горчивият опит от предаване от партньора все още е ясен в ума на човека.

В този случай бихте направили всичко, за да поддържате връзката и да сте сигурни, че няма лъжи, а един от начините е проверка на телефона. Емоционалните спомени от миналото могат косвено да повлияят на текущите ви отношения.

2. Липса на доверие към партньора.

Навикът винаги да проверяваш мобилния телефон на партньора може да започне с липса на самочувствие. Подобно на сградата, доверието може да се разглежда като основа за изграждане на връзка. Липсва ли то, по всякакъв начин човек или се опитва да го придобие (чрез утвърждаване и проверка) или просто го смята за константа и отново търси доказателства за това, че всичко е наред.

3. Имате усещането, че нещо се крие.

Причините, които предизвикват факта, че често проверявате мобилния телефон на партньора си, не винаги зависят от вас. Понякога отношението на партньора може да повлияе на действията ви по-късно. Хората, които не са много отворени към партньора си, може да предизвикат съмнение. Тъй като чувствате, че нещо е покрито, най-накрая решавате сами да разберете дали е така. Най-честата причина е, че е по-лесно да проверите и да си дадете сметка сами, отколкото да участвате в разговори, които могат да предизвикат конфликт. Накратко, обичате да знаете какво наистина се случва в живота на партньора ви, но не искате да го съобщавате директно.

Всъщност е съвсем естествено, че любопитството в живота ни, респективно във връзката ни нараства, особено с наличието на социалните мрежи, замислете се обаче дали трябва да ограничите неправомерните действия, насочени към проверка на телефона.

Вместо да се налага тайно да проверявате мобилния телефон на партньора си, защо просто не поискате да поговорите за това, което ви притеснява? Не позволявайте по-късно половинката ви да се почувства ограничена и да приеме, че сте нарушили личното и пространство, защото то е лично – да.

Ако винаги сте обгърнати от чувство на безпокойство и страх, вероятно винаги ще приемате негативно и човека до вас. В резултат на това хармонията в отношенията се нарушава драстично.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам