Признаци, че дадена професия не е за вас

Понякога в стремежа си да постигнат високи цели и да покрият очакванията на обществото и близките, много хора избират грешната професия, която не ги прави щастливи, нито да се чувстват истински доволни от себе си. Друг път пък, колкото и да им се иска да се успешни в нея, никога не им върви и сякаш всичко се получава насила, с много мъки и жертви.

Вижте признаците, че дадена професия не е за вас.

Не изпитвате радост и удовлетворение.
Дори с годините всяка една практикувана професия да се превръща в частична рутина. Ако още в началото на кариерата ви не се чувствате добре и дори успехите не ви радват достатъчно – може би не сте избрали онова, което ви е на сърце.

Никога не сте чувствали, че професията ви е по призвания.
Поради една или друга причина, вие не сте убедени, че сте избрали правилния път за реализация. Може би сте се страхували от рискове и сте търсели сигурност или някой ви е повлиял при избора на професията.

Винаги сте знаели, че нямате нито дарбата, нито усетът и желанието да работите това, което сега ви се налага.
Колкото и клиширано да звучи, не всеки е подходящ за дадена професия. Нужна ви е доза талант, както и усет, за да се справяте с нея успешно. Ако никога не сте чувствали, че притежавате тези неща спрямо професията си и нямате желанието и мотивацията за работа – определено трябва да се преквалифицирате.

Мислите, че няма да успеете да се реализирате другаде.
Ако сегашната ви професия е била по-скоро план Б или сте си втълпили, че не може да успеете в нещо друго, то наистина имате нужда от промяна и от повече самочувствие. Вие сте толкова достойни за дадена работа, колкото сами решите. Мисли от типа на „Не знам много езици“, “ Не мога да се запиша на курсове на тези години“ или „Е, поне имам хубава заплата“ са само оправдания.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам